ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

H αλησμόνητη γκολάρα του απόλυτου Κάπτεν!(video)

Αγωνιστική περίοδος 1992/93 και στο θεσμό του κυπέλλου η ομάδα μας κληρώνεται με την Ομόνοια στη φάση των «16». Ο πρώτος αγώνας στο Τσίρειο τελειώνει στο άγονο 0-0 αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό αγώνα στο Μακάρειο.

Στις 3 Μαρτίου, 1993 διεξήχθηκε ο επαναληπτικός και οι δύο ομάδες, παρά τις ευκαιρίες που βρήκαν, εξακολουθούσαν να παραμένουν κολλημένοι στο 0-0 δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, με την ημίωρη παράταση να φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο.

Ο «Kάπτεν» του Θρύλου όμως, Γιαννάκης Γιαγκουδάκης είχε διαφορετική άποψη. Από 40 μέτρα δεν δίστασε και εξαπολύοντας μια τρομερή βολίδα, κάρφωσε τη μπάλα με ταχύτητα φωτός στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Χρίστου «Τζίτζη», στέλλοντας τους παραληρούντες οπαδούς μας στα ουράνια, τον Απόλλωνα στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου και αφήνοντας τους υποστηρικτές της Ομόνοιας «αγάλματα»!

Για την ιστορία, η ομάδα μας έφτασε μέχρι τον τελικό, χάνοντας όμως με κατεβασμένα τα χέρια στο ΓΣΖ από το ΑΠΟΕΛ με 4-1!

 

 

 

To Top