ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Του Θρύλου το ταξίδι στη Δαμασκό!

Τη σημερινή εποχή δεν υπάρχει πιο φυσιολογικό πράγμα από το να δίνουν φιλικά παιγνίδια οι ποδοσφαιρικές μας ομάδες με ομάδες του εξωτερικού.

Προ 56ετίας όμως, και συγκεκριμένα στο μακρινό 1960, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο αλλά και σπάνιο κυπριακή ποδοσφαιρική ομάδα να ταξίδευε στο εξωτερικό για φιλική συνάντηση.

Κι όμως, ο μόλις τότε 6 ετών, Απόλλωνας μετά από πρόσκληση της Νασιονάλ Δαμασκού «πέταξε» για τη Συρία για να αγωνιστεί σε φιλική αναμέτρηση στη ρεβάνς του φιλικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ΓΣΟ στις 28 Οκτωβρίου, 1960 και είχε λήξει ισόπαλος 3-3.

Στη πιο πάνω αναμνηστική φώτο διακρίνονται με σκούρες στολές οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ανάμεσα σε αυτούς της Νασιονάλ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Πρώτος με σκούρα φανέλα και τέταρτος ιστάμενος από αριστερά είναι ο Κώστας Ευαγγελίδης και ακολουθούν οι Κρίστης Βέβης, Στρατής Χριστοδούλου, Ιούλιος Συλιτζιώτης, Γιαννάκης Βασιλειάδης, Κώστας Σιαμαλάς και Γιώργος Πρωτοπαπάς. Καθήμενοι από αριστερά οι Δημήτρης Κόκκινος, Πανίκος Κρυστάλλης, Κωστάκης Φανταίος και Δημητράκης Αντωνίου (Πίου-Πίου).

Για την ιστορία το παιγνίδι διεξήχθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, 1960 και έληξε χωρίς τέρματα 0-0.

APOLLON VS NACIONAL

To Top