ΣΤΙΓΜΕΣ

Κάποτε πριν 30 χρόνια κόντρα στην Εθνική Σκωτίας με πρωταγωνιστή ένα Ανατολικογερμανό διαιτητή (video)!

Επ’ ευκαιρίας του σημερινού αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στην Σκωτία γυρίζουμε τον χρόνο 30 πίσω όταν για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 1990 στις 8 Φεβρουαρίου, 1989, η Εθνική μας, με τιμονιέρη τον συγχωρεμένο Πανίκο Ιακώβου, αντιμετώπισε την Εθνική Σκωτίας στο Τσίρειο στάδιο.

Η Εθνική Κύπρου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση την ημέρα εκείνη και κατάφερε ενώ έχανε με 1-0 από το 9’ να ανατρέψει τα δεδομένα με δύο γκολ των Χρίστου Κολιαντρή και Γιάννου Ιωάννου στο 14’ και 47’ αντίστοιχα και θα έπαιρνε το βαθμό της ισοπαλίας αν ο ανεκδιήγητος Ανατολικογερμανός διαιτητής Κίρστεν δεν έβαζε 6 λεπτά καθυστέρηση δίνοντας την ευκαιρία στους Σκωτσέζους να πάρουν τη νίκη τελικά με 3-2!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα εκείνο ο αρχηγός της Εθνικής Κύπρου ήταν ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας ο Γιαννάκης Γιαγκουδάκης ενώ αγωνίστηκαν ακόμα 3 ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, οι Γιώργος Παντζιαράς, Πάμπος Πίττας και Αντρελλής!

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι λόγω επεισοδίων που προκλήθηκαν σε βάρος του διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα η ΦΙΦΑ τιμώρησε την έδρα μας με 1 αγώνα αποκλεισμό τον οποίο εκτίσαμε στον αγώνα κόντρα στην Γιουγκοσλαβία στις 28 Οκτωβρίου,1989 ο οποίος διεξάχθηκε στο ΟΑΚΑ όπου χάσαμε με 2-1!

Οι συνθέσεις:

Κύπρος (Πανίκος Ιακώβου): Γ.Παντζιαράς, Π. Πίττας, Κ. Μιαμηλιώτης (Αντρελλής 77’), Γ. Χριστοδούλου, Μ. Σωκράτους, Γ. Γιαγκουδάκης, Χ. Κολιαντρής, Π. Σάββα (Κ. Πέτσας 39’), Φλ. Νικολάου, Γ. Σαββίδης, Γ. Ιωάννου.

Σκωτία (Andy Roxburgh): J. Leighton, R.  Gough, M. Malpas, R. Aitken, A. McLeish, D. Narey, S. Nicol (I. Ferguson 9’) P. McStay, B. McClair, D. Speedie (A McInally 68’) M. Johnston.

Σκόρερς: Χ. Κολιαντρής 14’, Γ. Ιωάννου 47’/ M. Johnston 9’, R.  Gough 54’, 96’

Comments
To Top