ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένας Γεωργιανός ονόματι Σιενγκέλια!(video)

Περίοδος 2001/02 και με το τέλος του α’ γύρου ο Απόλλωνας απογοητεύει βρισκόμενος μόλις στην 10η θέση, έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερεις  νίκες, τέσσερεις ισοπαλίες και πέντε ήττες και έχοντας αναλογία τερμάτων 29-28!

Η ομάδα μας προχωρεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου σε ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του αποκτώντας τον 23χρονο τότε Γεωργιανό Γκεόργκι Σιενγκέλια, γιο του Ραμάζ Σιενγκέλια, που είχε αγωνιστεί 26 φορές με την Εθνική Σοβιετικής Ένωσης την περίοδο 1979-1983 αγωνιζόμενος μάλιστα και στους 5 αγώνες του  Μουντιάλ του 1982 σκοράροντας και ένα γκολ κόντρα στην Εθνική Σκωτίας!

Ποδοσφαιριστής με χαμηλό κέντρο βάρους, ευέλικτος και εκρηκτικός γοητεύει από τις πρώτες του εμφανίσεις και δείχνει ότι ο Απόλλωνας κτύπησε «λαβράκι». Ο Σιενγκέλια τελειώνει τη σεζόν με επτά γκολ σε 12 μόλις συμμετοχές όμως ενώ η παραμονή του στην ομάδα και την νέα περίοδο θεωρείται κάτι περισσότερο από σίγουρη για αδιευκρίνιστους λόγους τίθεται εκτός ομάδας.

Την επόμενη περίοδο συνεχίζει τελικά την καριέρα του στη Δόξα Κατωκοπίας και με δικό του γκολ στο Τσίρειο μας κερδίζει με 2-1.

To Top