ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν Μαύρος σκόραρε δις με την «κυανόλευκη» φανέλα!(video)

Δεν είναι ψέμα αλλά πέρα για πέρα αληθινό! Ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος ο οποίος βγήκε πρώτος σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα τα έτη 1978, 1979, 1985, 1990 και δεύτερος στην Ευρώπη το 1979, ο ποδοσφαιριστής με το killer instinct και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με 260 γκολ φόρεσε για ένα και μοναδικό αγώνα τη τιμημένη φανέλα με το θεό Απόλλωνα στο στήθος καταφέρνοντας να σκοράρει μάλιστα και δύο φορές κόντρα στην συμπολίτιδα ΑΕΛ!

Αυτό συνέβηκε το καλοκαίρι του 1990 όταν αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην τιμητική συνάντηση μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ προς τιμήν του προσωπικού του φίλου Θράσου Κονιώτη που αποχωρούσε από την ενεργό δράση.

Στην τιμητική αυτή συνάντηση αγωνίστηκαν ως guest stars και οι Γιώργος Σαββίδης, Σίνισα Γκόγκιτς και Τόζα Σάμπουριτς αλλά ήταν και τα πρώτα δείγματα γραφής του νεοφερμένου σέντερ-φορ της ομάδας μας Σουάτ Πεσίρεβιτς.

Τελικά άλλους πήγαν να θαυμάσουν κι άλλον θαύμασαν οι φίλαθλοι στις κερκίδες αφού αυτός που «έκλεψε» την παράσταση δεν ήταν άλλος από τον αγέραστο Θωμά Μαύρο ο οποίος στα 36 του χρόνια σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο δύο πανέμορφα γκολ κόντρα στην ΑΕΛ δείχνοντας ότι τα ποδοσφαιρικά του κότσια καλά κρατούσαν.

Για την ιστορία ο Θωμάς Μαύρος αγωνίστηκε και την επόμενη περίοδο 1990/91 με την φανέλα του Πανιωνίου και στις 14 Νοεμβρίου 1993 κρέμασε τα παπούτσια του στο φιλικό παιχνίδι Εθνικής Ελλάδας – ΑΕΚ, που διοργανώθηκε προς τιμήν του το οποίο έληξε 2-4 και ο Μαύρος σκόραρε τρία γκολ παίζοντας και με τις δύο ομάδες!

 

To Top