ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα βράδυ του Σεπτέμβρη στην Ελβετία!(video)

Στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα του πρώτου γύρου του κυπέλου Ουέφα η ομάδα μας στις 27 Σεπτεμβρίου, 1994 αντιμετώπισε στο στάδιο «Τουρπιγιόν» την Σιόν Ελβετίας.

feΤο 1-3 του πρώτου αγώνα καθιστούσε τον επαναληπτικό σε αγώνα τυπικής διαδικασίας και ήταν απαγορευτικό για οποιαδήποτε όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση καθώς η ομάδα μας χρειαζόταν νίκη με 0-3 και μάλιστα σε μια έδρα που η Σιόν είχε να δεχτεί ήττα στην Ευρώπη από την 1η Σεπτεμβρίου, 1982 και η οποία από την περίοδο 1965/66 που συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε μια μόλις ήττα στην έδρα της!

Όμως ένας φοβερός και τρομερός Απόλλωνας με μια ασύλληπτη τριπλέτα Σέρβων και με την συμπαράσταση όλων των άλλων ποδοσφαιριστών, υστέρα από ένα μαγικό δεύτερο ημίχρονο έφερε τα πάνω-κάτω και μέχρι τις καθυστερήσεις προηγείτο της Σιόν με 3-0 με την ποδοσφαιρική Ευρώπη έτοιμη να βουίξει!

Οι ποδοσφαιριστές της Σιόν έδειχναν να τα είχαν χαμένα και δεν πίστευαν στα μάτια τους όμως στις καθυστερήσεις μια ολιγωρία στο χώρο του κέντρου από τον Κρισμάρεβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Μαρίν με ένα σουτ απελπισίας από 35 μέτρα να ισοφαρίσει και να στείλει το παιγνίδι στην παράταση και τελικά η ιστορικότερη πρόκριση κυπριακής ομάδας στην Ευρώπη μέχρι τότε να χαθεί τόσο άδοξα.

Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στη Σιόν ο Χρυσόστομος Τζιούρας θυμάται: «Χωρίς καμιά αμφιβολία ο αποκλεισμός από τη Σιόν αποτελεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση στην καριέρα μου. Γι’ αυτό το παιγνίδι θα υπάρχει πάντοτε ένα τεράστιο γιατί φτάσαμε τόσο κοντά σε μια πρόκριση που πιθανόν ν άλλαζε το ρου της ιστορίας του Απόλλωνα αλλά η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Κρίμα.

Στον επαναληπτικό παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες μας για πρόκριση ήταν ανύπαρκτες πιστέψαμε στην πρόκριση παίξαμε φοβερό ποδόσφαιρο και βρεθήκαμε στις καθυστερήσεις να έχουμε σκορ πρόκρισης με 3-0! Ήταν απίστευτο κι όμως αληθινό. Θυμάμαι έντονα την τεράστια προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών που ήταν συγκινητική. Πραγματικά στο γήπεδο ήμασταν όλοι θηρία ανήμερα και είχαμε τέτοια δύναμη και πάθος που τοίχο να μας έκτιζαν μπροστά μας θα τον ρίχναμε!»

Η Σιόν στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης έθεσε νοκ-άουτ την Μαρσέιγ, η οποία δύο χρόνια πριν είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Champions League στον τελικό κόντρα στην Μίλαν, και αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από τη Ναντ Γαλλίας με 2-2 εντός και 4-0 εκτός.

Θεατές: 8,000

Ημίχρονο: 0-0

Σκόρερς: Μαρίν 92’, Ορλάντο 102’/Κρισμάρεβιτς 48’, Σπόλιαριτς 67’, Τσέποβιτς 77’.

Διαιτητής: Μανουέλ Περρέιρα (Πορτογαλία)

Σιόν: Λέμαν, Γκέιγκερ, Βίκι, Χερ, Φουρνιέρ, Ογκιέρ, (78’ Κούντζ), Τζιανίνι, Καρλ (80’ Ορλάντο), Ασίς, Μαρίν, Μπονβίν.

Απόλλων: (Ράντοβιτς): Μ. Χριστοφή (GK), Τζιούρας, Πίττας, Μ. Χαραλάμπους, Γιαγκουδάκης, Δ. Ιωάννου, Τσέποβιτς ( 89′ Γερμανός), Σπόλιαριτς, Γ. Ιωσηφίδης, (62′ Χ’’Λοίζου) Κρισμάρεβιτς, Στ. Σοφοκλέους.

 

To Top