ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν η Λίβερπουλ «έχασε» την μπάλα στο Τσίρειο! (video)

Στις 29 Σεπτεμβρίου, 1992 στο πλαίσιο του κυπέλου κυπελλούχων η ομάδα μας αντιμετώπισε στο Τσίρειο την Λίβερπουλ στον επαναληπτικό του 6-1 στο Άνφιλτ.
Η Λίβερπουλ κατάφερε να μας κερδίσει ξανά με 2-1 σε ένα αγώνα όπου η ομάδα μας πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες για να κερδίσει ακόμα και τον αγώνα.

Στα μέσα του α’ ημιχρόνου όμως εξελίχτηκε μια φάση που από μόνη της αποδεικνύει την ποιότητα και τις απεριόριστες δυνατότητες που είχε η ομάδα μας την περίοδο εκείνη. Η φάση ξεκίνησε με τη Λίβερπουλ να εκδηλώνει επίθεση από τα αριστερά με τον Στιούαρτ να επιχειρεί κάθετη μπαλιά και τον αρχηγό μας Γιαννάκη Γιαγκουδάκη να παρεμβαίνει έξυπνα και να κερδίζει την μπάλα.

Ο αρχηγός όμως δεν μένει μέχρι εκεί αλλά δίνει το έναυσμα για να αρχίσει μια επιθετική ενέργεια όπου 5 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας μας (Γιαγκουδάκης, Πάμπος Χριστοφή, Αντρελλής, Πίττας και Τσολάκης), αντάλλαξαν 7 μπαλιές με κινηματογραφική ταχύτητα, σχεδόν όλες first touch, με τελικό αποδέχτη τον Μιλένκο Σπόλιαριτς ο οποίος με συρτό σουτ υποχρέωσε τον Μπρους Γκρόμπελαρ σε δύσκολη απόκρουση.

Ήταν μια φάση που οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας πραγματικά «έκρυψαν» την μπάλα μπροστά στα σαστισμένα μάτια των ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ και αναμφίβολα αν ο Μιλένκο κατάφερνε να μετουσιώσει σε γκολ αυτή την εξαιρετική σε δημιουργία φάση για γκολ τότε θα μιλούσαμε αναμφίβολα για ένα γκολ «χάρμα ιδέσθαι!»

 

To Top