ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θέλουμε καλό ποδόσφαιρο και νίκη σε κάθε αγώνα»

Τον νέο προπονητή της ομάδας μας, κ. Νταβίντ Καταλά, παρουσίασε στο φίλαθλο κοινό και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο πρόεδρος του Απόλλωνα κ. Νίκος Κίρζης ο οποίος εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να επιλέξει τον Ισπανό ως τον διάδοχο του κ. Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Αναλυτικά τα όσα λέχθηκαν στη δημοσιογραφική διάσκεψη:

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης: «Όπως ξέρετε όλοι τα τελευταία χρόνια ο Απόλλων έχει πολύ ψηλούς στόχους και στάνταρ. Μετά την αποχώρηση του κ. Τσόρνιγκερ αποφασίσαμε ότι ο καταλληλότερος για να αναλάβει την ομάδα μας είναι ο κ. Νταβίντ Καταλά. Τον γνωρίζετε από την πολύχρονη παρουσία του ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αλλά και από την πορεία του ως προπονητής στην ομάδα της Λάρνακας. Οι λόγοι που μας ώθησαν ως διοίκηση να πάρουμε αυτή την απόφαση είναι γιατί ο Νταβίντ γνωρίζει και πιστεύει πάρα πολύ την ομάδα μας και ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε. Είναι ένας νεαρός και πολύ φιλόδοξος προπονητής και αυτή τη δίψα θέλουμε να μεταφέρει στην ομάδα και τους παίκτες μας. Όλοι ως φίλαθλοι μας άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο που έπαιζε επί εποχής του η ΑΕΚ και είναι κάτι που θέλουμε να δούμε ξανά στον Απόλλωνα, όχι μόνο να κερδίζουμε τους βαθμούς αλλά να παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο. Ξέρει καλά ότι δεν είναι εύκολο το έργο του αλλά επίσης ξέρει ότι υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για να πετύχει. Υπάρχει ένα μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ, ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο το οποίο έχει ανακαινιστεί και φέτος. Θα είναι ο πρώτος προπονητής ο οποίος θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο γήπεδο και θα έχει την υποστήριξη χιλιάδων οπαδών του Απόλλωνα. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι ότι καλύτερο στη νέα χρονιά».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Νταβίντ Καταλά: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα και ειδικά τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Αντιλαμβάνομαι ότι η ομάδα προέρχεται από μια πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά, ενθουσιάστηκα όταν ενδιαφέρθηκε ο Απόλλωνας. Ξέρω τις προσδοκίες των οπαδών και του κλαμπ. Δεν φοβάμαι, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Πιστεύω πω είμαι ο κατάλληλος για να συνεχίσει ο Απόλλωνας στο δρόμο των επιτυχιών. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είμαι έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση».

Ακολούθησαν ερωτήσεις:

Ερώτηση στον κ. Νίκο Κίρζη για το αν θα γίνει 2ος μίνι προγραμματισμός: «Αν έπρεπε να κάνουμε δεύτερο προγραμματισμό, δεν θα ήταν εδώ ο συγκεκριμένος προπονητής. Είπα προηγουμένως ότι ο προπονητής πιστεύει στο ρόστερ που υπάρχει».

Ερώτηση στον κ. Καταλά για τις αδυναμίες που εντοπίζει στην ομάδα: «Δεν είναι σωστό να μιλήσω τώρα για τις αδυναμίες. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, να δουλέψουμε σαν τρελοί για να πετύχουμε τους στόχους μας που είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Προς τον κ. Καταλά, για το τι θα αλλάξει στον τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα: «Θέλω να φέρω κάποιες δικές μου ιδέες. Θέλω να κρατήσω την ομάδα και να την συνδυάσω με τις νέες ιδές που φέρω στην ομάδα. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε αγώνα».

Για τον κ. Καταλά, για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του: «Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι ψηλές. Ότι μπορώ να πετύχω από το χέρι μου θα το κάνω για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θα δίνω πάντα το 100% για να βοηθήσω την ομάδα».

Για τον κ. Καταλά, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένας μεγάλος αγώνας. Γνωρίζουμε την ποιότητα του. Για εμάς είναι ξεκάθαρο τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, θα παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Περιμένουμε δύο δύσκολους αγώνες».

Προς τον πρόεδρο Νίκο Κίρζη, για το αν πιστεύει πως θα συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο και επιτυχία στο πρωτάθλημα: «Δεν μπορεί μια ομάδα σε μια νύχτα να κάνει τα πάντα. Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Θέλουμε το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε να βλέπουμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Αν το δούμε σε μεγάλο χρονικό διάστημα το καλό ποδόσφαιρο… Υπάρχουν παιχνίδια που θέλεις μόνο το αποτέλεσμα».

Για τον κ. Καταλά, για το τι θα αλλάξει και τι θα αφήσει στη φιλοσοφία της ομάδας: «Σίγουρα υπάρχουν σημεία που θα αλλάξω. Αυτό που ξεχώρισα, είναι η ομαδικότητα. Θα ήθελα να το κρατήσω και να το συνδυάσω με στοιχεία που θέλω να φέρω στην ομάδα. Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε τα καλά του Απόλλωνα με νέες ιδέες. Δεν είμαστε εδώ για να σβήσουμε τι έγινε στο παρελθόν, αλλά να δουλέψουμε ώστε να βελτιωνόμαστε».

Για τον κ. Κίρζη αν θα στηρίξει το νέο προπονητή: «Συνήθως αποφεύγω να απαντήσω σε υποθετικά ερωτήματα. Έχουμε εμπιστοσύνη πως θα έρθουν οι καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε αποδείξει πως στηρίζουμε τους προπονητές. Δεν πιστεύω πως άλλη ομάδα στη Κύπρο θα στήριζε προπονητή που δεν έκανε νίκη σε τρεις μήνες. Είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό που θέλουμε να πετύχουμε θα το πετύχουμε».

Για το αν ο Καταλά αισθάνεται πίεση λόγω του ότι αναλαμβάνει μια πρωταθλήτρια ομάδα: «Σίγουρα. Όταν παίρνεις όμως την απόφαση να γίνεσαι προπονητή, υπάρχουν οι ευθύνες. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι ψηλές. Θέλουμε καλό ποδόσφαιρο και νίκη σε κάθε αγώνα. ότι μπορώ να ελέγχω, θα το κάνω. Θα δίνω πάντα τον καλύτερο δυνατό».

Comments
To Top