ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο «μάγος» γονάτισε το Ισραήλ!(video)

Στις 5 Σεπτεμβρίου, 1999, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Ευρώπης 2000, και ένα ακριβώς χρόνο μετά το ιστορικό 3-2 επί της Ισπανίας, η Εθνική Κύπρου στο Τσίρειο πέτυχε ακόμη μια μεγάλη επιτυχία γονατίζοντας τους υπερόπτες Ισραηλινούς με το ίδιο σκορ 3-2 περνώντας στην 2η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο του Ομίλου Ισπανία με μόλις 2 αγώνες να υπολείπονται!

Μέσα σε ένα κατάμεστο Τσίρειο στάδιο και μπροστά σε ένα φανταστικό και εκδηλωτικό κοινό ο Μιλένκο Σπόλιαριτς έκλεψε την παράσταση και με μια συγκλονιστική εμφάνιση, σκοράροντας δύο γκολ, οδήγησε εκ του ασφαλούς την Εθνική μας προς την νίκη.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 1-0 στο 27’ με σουτ του Γιώτη Εγκωμίτη ενώ οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν με κεφαλιά του Μπαντίρ στο 31’. Η Εθνική μας πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 53’. Ο Μιλένκο από το ύψος της επανορθωτικής έπιασε ένα ασύλληπτο μονοκόμματο σουτ που καρφώθηκε με δύναμη στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νταβίντοβιτς και έτρεξε, φιλώντας το εθνόσημο, να πανηγυρίσει , ίσως από συνήθεια, μπροστά από τη Δυτική εξέδρα!

Οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν και πάλι αυτή τη φορά με τον Μπεναγιούν στο 82’ όμως ο Μιλένκο Σπόλιαριτς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Τρία λεπτά πριν το τέλος με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι νίκησε για δεύτερη φορά τον Νταβίντοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 για την Εθνική μας.

Στα highlight της βραδιάς η φάση όπου ο εκστασιασμένος από το τρίτο γκολ Μιλένκο Σπόλιαριτς ζητά από τον επόπτη γραμμών να κάνουν «high five»!

Η σύνθεση της Εθνικής μας: Α. Παναγιώτου, Κ. Κώστα, Π. Πίττας, Μ. Χαραλάμπους, Β. Μελαναρκίτης, Κ. Καιάφας (80’ Α. Αριστοκλέους), Γ. Εγκωμίτης, Μ. Σπόλιαριτς, Σ. Γκόγκιτς (71’ Μ. Κωνσταντίνου), Παπαβασιλείου (65’ Μ. Χριστοδούλου), Οκκάς.

 

To Top