ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ

Άλλο θεωρία κι άλλο πράξη!

Στον «πλανήτη» ποδόσφαιρο αλλά και γενικά στη ζωή η θεωρία από την πράξη απέχει έτη φωτός!

Εύκολα μπορείς να λες και να διαλαλείς οτιδήποτε ωστόσο αυτό που μετράει είναι οι πράξεις!  Όταν λέει μια ομάδα πως πάει για πρωταθλητισμό πρέπει να το δείχνει και μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να κάνει αυτή την εξαγγελία…πράξη!

Θα διαθέτει αποφασιστικότητα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές της να παλεύουν συνεχώς και ο προπονητής να κατευθύνει σωστά βρίσκοντας λύσεις σε όποιο εμπόδιο και δυσκολία αντιμετωπίσει το σύνολο του. Και όταν έρθει ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα τότε πρέπει να γίνεται αυτοκριτική απ’ όλους έτσι ώστε άμεσα να βρίσκονται οι λύσεις. Άλλωστε το να βρίσκεις δικαιολογίες μετά από κάθε αποτυχία αυτό δείχνει ηττοπάθεια και όχι πείσμα για να βελτιώσεις μια κατάσταση!

Όσο για τους εξωγενείς παράγοντες αυτή είναι δουλειά των ιθυνόντων μιας ομάδας να προασπίσουν με κάθε τρόπο τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της. Προνοητικότατα σημαντικό πράγμα κυρίως σε ένα κυπριακό ποδόσφαιρο που άπαντες γνωρίζουμε τι γίνεται!

Τέλος η κριτική άποψη πρέπει να είναι καλοδεχούμενη για να προβληματίσει, γιατί όπως ανέφερε κάποτε ένας σπουδαίος προπονητής «η μη αποδοχή της κριτικής είναι ο θάνατος του ταλέντου»!

 

To Top