ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Ο κακός μας «δαίμονας» την τελευταία εξαετία!

Συνολικά, σε εντός έδρας αγώνες, ο Απόλλωνας αντιμετώπισε την ΑΕΚ Λάρνακας 21 φορές σε αγώνες α’ φάσης. Η ομάδα μας κέρδισε 12 φορές, ποσοστό επιτυχίας 57%, έχασε 5 φορές ενώ τα υπόλοιπα 4 παιγνίδια έληξαν ισόπαλα. Στα τέρματα η ομάδα μας προηγείται με 37 γκολ υπέρ και 20 κατά.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από την περίοδο 1994/95 που συμμετέχει η ΑΕΚ στην α’ κατηγορία μέχρι την περίοδο 2008/09 που υποβιβάστηκε στη β’ κατηγορία, η ομάδα μας είχε εξαιρετική παράδοση απέναντι την ΑΕΚ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στους 15 αυτούς εντός έδρας αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ, έχουμε να επιδείξουμε 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 μόνο ήττα δηλ. ποσοστό επιτυχίας περίπου 75% με συντελεστή τερμάτων 30-8 ενώ σε ένα μόνο αγώνα δεν καταφέραμε να σκοράρουμε κάποιο γκολ! Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη μια δεκαετία μετά την ίδρυση της ενώ είχε μείνει άσφαιρη στους 9 από τα 15 αγώνες!

Η παράδοση άρχισε να αλλάζει αρνητικά για την ομάδα μας από την περίοδο 2010/11 πρώτη χρονιά επανόδου της ΑΕΚ στην α’ κατηγορία. Από το 2010/11 και μετέπειτα και σε σύνολο 6 αγώνων κόντρα στην ΑΕΚ η ομάδα μας μετράει 1 νίκη, 4 ήττες και μια ισοπαλία με ποσοστό επιτυχίας 17%!! Το οξύμωρο είναι ότι, η ΑΕΚ είχε πετύχει στα πρώτα 15 χρόνια ίδρυσης της μια μόνο νίκη ενώ στα τελευταία 6 χρόνια έχει πετύχει 4 νίκες εκ των οποίων οι δύο με άνετο τρόπο 3-0 και 5-2! Στα 6 αυτά παιγνίδια ο Απόλλωνας έχει σκοράρει 7 γκολ (τα 6 στο α’ ημίχρονο) δηλ. μέσο όρο 1,2 γκολ ανά παιγνίδι και έχει δεχτεί 12 γκολ δηλ. μέσο όρο 2 γκολ ανά παιγνίδι (!) ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του δύο φορές δηλ. ποσοστό 33%.

Στα 6 αυτά παιγνίδια στις 2 φορές που ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί από το α’ ημίχρονο πανηγύρισε στο τέλος την νίκη μία φορά χάνοντας στο άλλο παιγνίδι ενώ στις τρεις φορές που οι αγώνες στο α’ ημίχρονο έληξαν ισόπαλοι, η ομάδα μας δέχτηκε δύο ήττες και εξήλθε μια φορά ισόπαλη. Στη μοναδική φορά που μείναμε πίσω στο σκορ από το α’ ημίχρονο χάσαμε πανηγυρικά με 3-0.

Από το υφιστάμενο έμψυχο υλικό του Απόλλωνα κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας αγώνες α’ φάσης έχει σκοράρει μόνο ο Παπουλής με 3 γκολ.

Η προϊστορία κόντρα στην ΑΕΚ από το 2010/11 και μετέπειτα σε εντός έδρας αγώνες:

 

proi

 

 

To Top