ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Τι πρέπει να προσεχθεί κόντρα στην Ομόνοια στον τελικό

Τελικός! Ένα παιχνίδι όπου οι στρατηγικές, τα συστήματα και η οργάνωση του παιχνιδιού μπορούν να πάνε περίπατο από μια φάση που θα αλλάξει την ψυχολογία. Ένα παιχνίδι που χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιους 3 επιλέξαμε σαν πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές από τον αντίπαλο αλλά και τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου.

Πρώτος και καλύτερος ο Μαλτέζος Αντρέ Σκέμπρι. Μπουκαδόρος όταν αγωνίζεται στα πλάγια και πονηρός σαν «αλεπού» όταν γυροφέρνει στα τετράγωνα της περιοχής. Έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται πάντα στο κατάλληλο σημείο,την κατάλληλη στιγμή αλλά και την ικανότητα να «χάνεται» από τον εκάστοτε αντίπαλο που τον μαρκάρει.Στην εναλλαγή αυτών των ρόλων τον βοηθάει ο δεύτερος της σχετικής λίστας μας,ο Κίλιαν Σέρινταν,ο οποίος αγωνίζεται συνήθως πλάγια αλλά έχει και την ευχέρεια να παίξει στο «κουτί».

Θεωρώ πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα αγωνιστεί την περισσότερη ώρα στα άκρα γιατί λόγω του ότι συνδυάζει ύψος και ταχύτητα του δίνει ένα αβαντάζ απέναντι στους συνήθως χαμηλού κέντρου» βάρους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα μπακ.Ένα ανάλογο miss match είχαμε στον τελικό του 13 με το δίδυμο Τόνυ Λόπες-Ορλάντο Σα.Από αυτή την τριάδα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο αγέραστος Νούνο Ασίς.Ένας ποδοσφαιριστής που με μια του πάσα ή με μια του ντρίπλα να σου «κόψει» την άμυνα στα δύο.Μοιράζει εκπληκτικά το παιχνίδι του αντιπάλου αφού διαθέτει πλούσιο ρεπερτόριο τόσο σε πάσες όσο και σε ντρίπλες.

Γενικά σαν δυνατά σημεία της Ομόνοιας βλέπω την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου οι παίκτες οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται.Άλλο στοιχείο που βάζει στο παιχνίδι ο αντίπαλος είναι το φόρτωμα των πλάγιων γραμμών αφού εκτός των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται εκεί,φορτώνει την θέση και ο Ασίς.Τέλος όπως γράψαμε και πιο πάνω η εναλλαγή Σκέμπρι Σέρινταν δίνει στον αντίπαλο κάποιο πλεονέκτημα.

Το παιχνίδι της Ομόνοιας θα κριθεί στον ποδοσφαιριστή που θα βάλει στο ένα άκρο αφού το άλλο είναι δεδομένη η παρουσία του Σέρινταν.Θα προτιμήσει Ράμος ή Κίρμ που είναι η φυσική τους θέση ή θα βγάλει στα πλάγια Σκέμπρι ή Ασίς.Υπάρχει και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο να βάλει στα αριστερά Μαρκάσα-Χαφές κάτι που θα αποδυναμώσει επιθετικά την.αριστερή του πλευρά.Αδύνατο σημείο του τριφυλλιού είναι φυσικά το κέντρο της άμυνας.

Εκεί θα πρέπει να κτυπήσει η ομάδα μας αφού δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί το δίδυμο Γκίε-Μάγκλιτσα.Βέβαια το φόρτωμα στο κέντρο της άμυνας του αντιπάλου μπορεί να γίνει και από τους πλάγιους με το να αγωνίζονται σαν επιθετικοί και συγκλίνοντας συνεχώς στην περιοχή.Όλα αυτά πάντοτε στην θεωρία. Για να κερδίσεις ένα τελικό το πρώτο που χρειάζεσαι είναι η ψυχή και η καρδιά.Σε αναμονή λοιπόν για το μεγάλο παιχνίδι.Υπομονή μέχρι τότε αν και γνωρίζω πως οι πιο πολλοί είμαστε ψυχικά ήδη εκεί..στις κερκίδες του Τσιρείου.

To Top