ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους

Νίκη και κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στο θεσμό του Κυπέλλου για την ομάδα μας που επικράτηση με 2-1 της Ομόνοιας στον τελικό. Πάμε να δούμε το πως ανταποκρίθηκε ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά, με τον φακό του  https://apollon365.news και πιο συγκεκριμένα του Νίκου Ανδρονίκου.

Μπρούνο Βάλε:Ξεγελάστηκε στο φάουλ γκολ του Μαρκάσα και κινήθηκε στην αντίθετη πορεία αλλά ακόμα και να πήγαινε προς την πορεία της,δύσκολα θα μπορούσε να αποκρούσει.Στις υπόλοιπες στατικές φάσεις αλλά και στις ελάχιστες προσπάθειες του αντιπάλου ήταν απόλυτα σωστός.Καθάρισε τα πάντα και τα έκανε να φαίνονται απλά.

Λεάντρο Φρέιρε: Σωστές τοποθετήσεις και κάλυψη χώρων από τον Βραζιλιάνο.Δεν άφησε το αντίπαλο σέντερ φορ να πάρει ανάσα και γενικά να φτιαχτούν φάσεις στο κέντρο της άμυνας.

Αγγελής Αγγελή: Αρκετές φορές βρέθηκε σαν από μηχανής Θεός και έκοψε τους αντιπάλους.Αποτέλεσε τείχος με τον Φρέιρε και κάλυψε και αυτός σωστά τον χώρο.Πέτυχε το νικητήριο γκολ και μάλλον για μένα αυτό τον ορίζει σαν πολυτιμότερο του αγώνα.

Γιώργος Βασιλείου: Αμέτρητα χιλιόμετρα στο αριστερό άκρο.Με περίσσιο πάθος κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες.Ακόμα και σε αυτές που έχανε,επανερχόταν για δεύτερη και τρίτη φορά.

Μάριος Στυλιανού:Πολύ καλό παιχνίδι για τον Μάριο,που έπαιξε στο δεξί άκρο και έδωσε πολλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.Είχε το πιο δύσκολο έργο λόγω και της φύσης του αντιπάλου του αλλά αντεπεξήλθε πολύ καλά.Μάλλον χρειάστηκε ανάσες και πέρασε αλλαγή.

Εστεπάν Σακέτι:Χρεώθηκε εκτός από τα συνηθισμένα του καθήκοντα,το δύσκολο έργο της αναχαίτησης του Ασίς.Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες αλλά δεν παρατούσε καμία φάση.Στο τελευταίο όμως τέταρτο έδωσε ανάσες που χρειαζόταν.

Άλεξ ντα Σίλβα:Δεν κατάφερε να κρατήσει πολύ την μπάλα και δυσκολεύτηκε στην μεταφορά της γιατί ήταν στενά μαρκαρισμένος.Προσπάθησε όμως πολύ και όταν τα κατάφερνε ήταν τεράστια πηγή κινδύνου.

Χάμπος Κυριάκου:Αν δεν χριζόταν σκόρερ ο Αγγελής θα ήταν ο κορυφαίος.Συνεχής πίεση ψηλά,μαρκαρίσματα με πάθος,κράτημα της μπάλας και μεταφοράς της από την άμυνα στην επίθεση.Δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί και για λίγο μου θύμισε στα κυπριακά έστω δεδομένα τα σκυλιά της Ατλέτικο Μαδρίτης που εκτός από τρεξίματα ξέρουν και πολλά καντάρια μπάλας.

Ζοάο Πέδρο:Κάλυψε σωστά την θέση του,έτρεξε πολύ,έκλεισε χώρους και βοήθησε τον πλάγιο μπακ,θέση που αγωνίστηκε για λίγο.Επιθετικά δεν φάνηκε πολύ.

Φώτης Παπουλής:Άρχισε τα «μπανανέ» από το περασμένο Σάββατο και συνέχισε και στον τελικό.Έκλεισε χώρους αμυντικά,κάλυψε τα ανεβάσματα του δεξιού μπακ,αλλά και μετάφερε γρήγορα την μπάλα όταν την είχε στα πόδια του.Σκόραρε όπως προανάφερα και πέτυχε και ένα γκολ ποίημα.

Άμπραχαμ Γκίε:Άνοιξε χώρους,είχε τις φάσεις του αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.Κρατούσε στην άμυνα δυο φορές ποδοσφαιριστές αφού με τα ξεπετάγματα του και στο ένας εναντίον ενός δεν θα μπορούσε να αναχαιτιθεί.

Οι αλλαγές δεν μπορούν να κριθούν.

Προπονητής:Έπαιξε με 4-1-4-1 θέλοντας να μην αφήσει χώρους στους επικίνδυνους μεσοεπιθετικούς του αντιπάλου.Το κατάφερε αυτό αφού ελάχιστα κινδύνεψε η ομάδα μας.Αυτό βέβαια είχε σαν συνέπεια τον περιορισμό των επιθετικών ενεργειών.Γενικά ήταν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που κρίθηκε στην τακτική και στην εξουδετέρωση του αντιπάλου.Σωστό διάβασμα και ανάλυση του παιχνιδιού μαρτυρούν οι ελάχιστες επικίνδυνες φάσεις που έκανε ο αντίπαλος στα τετράγωνα μας. Βαθμός άριστα!

To Top