ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

«Δεν είμαι μέλος της Εθνικής αλλά θα το ήθελα πολύ…»

Συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με τους αθλητές και αθλήτριες όλων των αθλημάτων και τμημάτων του Απόλλωνα μας. Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε ακόμα ένα κορίτσι της γυναικείας Καλαθόσφαιρας της ομάδας μας.

Η Ιωάννα Wyrazik, είναι 24 χρονών και αγωνίζεται με τη φανέλα του Απόλλωνα εδώ και δύο χρόνια. Παίζει στις θέσεις 2και 3 guard-shooter και έχει ύψος 1,65.

Γνωρίστε την λοιπόν…

Ιωάννα, πότε ασχολήθηκες πρώτη φορά με την Καλαθόσφαιρα και ποια η πορεία σου μέχρι τώρα;

Πρώτη φορά ασχολήθηκα με το μπάσκετ όταν ήμουν δέκα χρονών στην 5η Δημοτικού. Με είδε η δασκάλα μου στο μάθημα της γυμναστικής, η οποία ήταν και προπονήτρια ακαδημιών, και μου είπε αν ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω κοντά της προπονήσεις. Πήγαινα εκεί για 2 χρόνια. Ακολούθως για 3 χρόνια έπαιζα μόνο στην ομάδα του σχολείου μου, μέχρι που άκουσα για την Αναγέννηση Γερμασόγειας και ξεκίνησα εκεί προπονήσεις. Για περίπου έξι χρόνια, έπαιζα εκεί μέχρι που πήγα Λευκωσία και λόγω σπουδών και εντάχθηκα στο N.B.A. B.C. όπου παρέμεινα για 2 χρόνια. Ακολούθως έπαιξα 1 χρόνο στον ΑΠΟΕΛ και τα τελευταία 2 χρόνια είμαι στον Απόλλωνα

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και πόσο ευχαριστημένη είσαι στον Απόλλωνα;

Φυσικά και είμαι ευχαριστημένη με τον Απόλλωνα και με την προσπάθεια που γίνεται από όλους για να προχωρά η ομάδα δυνατά. Προσωπικά, θα ήθελα να ανταμειφθούν οι προσπάθειες όλων μας κατακτώντας ένα τίτλο.

Είσαι μέλος της εθνικής ομάδας;

Δεν είμαι μέλος της εθνικής ομάδας, αλλά θα ήθελα να παίξω γιατί θεωρώ ότι είναι μοναδική εμπειρία η συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις αντιπροσωπεύοντας τη χώρα σου.
Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή μέχρι τώρα στην καριέρα σου;
Πιστεύω μέχρι τώρα, η καλύτερη μου στιγμή ήταν όταν καταφέραμε πέρσι να μπούμε στα play – offs και να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα.

Ποιοι είναι οι στόχοι του φετινού Απόλλωνα και ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις προς τον κόσμο της ομάδας;

Οι στόχοι μας φέτος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, συμμετέχοντας στον τελικό του Κυπέλλου και στους τελικούς των play-offs. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και για κατάκτηση και των δύο τίτλων. Για να το πετύχουμε αυτό, θέλουμε και φέτος τη στήριξη του κόσμου της ομάδας που μας βοηθά και μας εμψυχώνει σε κάθε παιχνίδι και τον ευχαριστούμε.

To Top