ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

Ο πρώτος Ελλαδίτης και η δήθεν παράτυπη προσθήκη!(video)

Κατά μεσοίς της περιόδου 1985-86 και η ομάδα μας διανύει μια αρκετή αξιοπρόσεκτη πορεία στο θεσμό του πρωταθλήματος ενώ και στον θεσμό του Κυπέλλου βρισκόταν μέσα στις ομάδες που θα διεκδικούσε με αξιώσεις το τρόπαιο.
 
Έτσι η τότε διοίκηση μας, θα προσπαθήσει να εμπλουτίσει το ρόστερ με έναν επιθετικό ποδοσφαιριστή καταλήγοντας στον υψηλόσωμο Γιώργο Γκαβασιάδη ο οποίος ήταν και ο πρώτος Ελλάδιτης που προστέθηκε στο «κυανόλευκο» δυναμικό.  Ψήλο παιδί, δυνατό με ευχέρεια στο σκοράρισμα αλλά και με αρκετές εμπειρίες και με θητεία σε Ολυμπιακό Πειραιώς και Πανιώνιο  δεν άργησε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που είχε να αντιμετωπίσει!   
 
Θα σκοράρει το πρώτο του γκολ κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα χαρίζοντας τη νίκη με 1-0 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, ενώ την αμέσως επομένη αγωνιστική κόντρα στον συμπολίτη Άρη θα σκοράρει δις, βοηθώντας τον Θρύλο να φτάσει σε ακόμη μια επιτυχία με σκορ 3-2!  Γκολ και στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής αυτή την φορά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και στη σαρωτική νίκη της ομάδας μας με 4-1! 
 
Θα ακολουθούσουν ακόμη μερικά παιχνίδια χωρίς μάλιστα να γευτεί την πίκρα της ήττας με την «κυανόλευκη» φανέλα, μέχρι που άρχισαν οι ενστάσεις! Πρώτη η Νέα Σαλαμίνα θα «ανακαλύψει» ότι ο Γκαβασιάδης εγγράφηκε παράτυπα στην ομάδα μας, ωστόσο η ένσταση θα απορριφθεί. Θα ακολουθήσει ο Άρης που θα εφεσιβάλει τόσο τον αγώνα πρωταθλήματος όσο και αυτόν του Κυπέλλου όπου και αυτές θα απορριφθούν! 
 
Από ένα χρονικό σημείο και μετέπειτα ο Γκαβασιάδης θα μείνει εκτός αγωνιστικού πλάνου μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και με τους διοικούντες μας δίκαια να φοβούνται για περαιτέρω ενστάσεις! Έτσι η θητεία του Ελλαδίτη θα ολοκληρωθεί άδοξα στην ομάδα μας. Άξιο αναφοράς πως ο Άρης μετά την απόρριψη της ένστασης στον αγώνα πρωταθλήματος προσέφυγε στην ΑΔΕΑ όπου τελικά κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ του με 2-0,  γλιτώνοντας ταυτόχρονα τη διαβάθμιση, μιας και η ΚΟΠ μέσα στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε αποφάσισε όπως εκείνη την ποδοσφαιρική περίοδο καμία ομάδα δεν θα υποβιβαζόταν! 
 
{youtube}rbIPjbNO6Bs{/youtube} 
 
* Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.
 
 
 {loadposition belowcontent}
 
 
 
 
 
To Top