ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

Ο «ζογκλέρ» Μπαρζόφ, που «χάθηκε» στον τελικό!(video)

Το καλοκαίρι του 1986 η διοίκηση Γλαύκου Ψυλλάκη θα πραγματοποιήσει μια από τις πιο ηχηρές μετεγγραφές και θα προσθέσει στο δυναμικό της ομάδας μας  τον Βούλγαρο διεθνή επιτελικό μέσο Τοντόρ Μπαρζόφ ο οποίος ήταν γνώριμος στο ποδοσφαιρικό κοινό της Κύπρου κυρίως από τις σπουδαίες του εμφανίσεις με την φανέλα του Πανιωνίου.
 
Η απόκτηση του θα φέρει παροξυσμό στις τάξεις των φίλων του Απόλλωνα και όντως από τα φιλικά παιχνίδια ο βραχύσωμος μέσος δείχνει δείγματα του ατόφιου ταλέντου του. Μπαλίες τακουνάκια,(το ποδοσφαιρικό του φετίχ), κοφτές ντρίπλες, φοβερές εκτέλεσης φάουλ και αλλά πολλά διέθετε το «ρεπερτόριο» του γεγονός, που έκανε πολλούς να «παραμιλούν» για την αγωνιστική του αξία! Μαζί με τον Κένι και Γιαγκουδάκη θα συγκροτήσουν μια δυνατή τριπλέτα στο χώρο του κέντρου. Ωστόσο και παρά τα εννέα τέρματα, που πέτυχε η απόδοση του θα συνοδευτεί με αρκετές μεταπτώσεις.
 
 
Σε κάποια παιχνίδια ήταν ο ηγέτης μας ωστόσο σε κάποια αλλά «χανόταν»! Το γεγονός αυτό στέρησε το δικαίωμα στην ομάδα μας να διακριθεί στο πρωτάθλημα ενώ και στον χαμένο τελικό Κυπέλλου κόντρα στη ΑΕΛ παρότι πολλοί πίστευαν πως θα έβγαζε προς τα έξω όλη του κλάση κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα! 
 
Ο Τοντόρ γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1953 στην Ντόλνα Μιτροπόλιγια του Πλέβεν, στην τοπική ομάδα της οποίας έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα. Έκανε μακροχρόνια καριέρα στη Βουλγαρία στις Σπάρτακ Πλέβεν και Λέφσκι Σόφιας από το 1971 ως το 1982, με περισσότερες από 270 συμμετοχές και υπήρξε 18 φορές διεθνής με την εθνική Βουλγαρίας. Με τη Λέφσκι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Βουλγαρίας.
 
Στη συνέχεια έπαιξε τέσσερις σεζόν στην Ελλάδα (1982-1986) στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής, στη Δόξα Δράμας και στον Πανιώνιο. Τερμάτισε την καριέρα του στην ομάδα μας και παρότι δεν κατάφερε να μας χαρίσει κάποιο τίτλο βρίσκεται ακόμη και ως σήμερα μέσα στους ποιοτικότερους επιτελικούς μέσους που φόρεσαν ποτέ την «κυανόλευκη» φανέλα.
 
Κατέχει το ρεκόρ του ελληνικού πρωταθλήματος στα χτυπήματα πέναλτι με την απόλυτη επιτυχία 11 στα 11 πέναλτι ωστόσο η μοίρα τον έφερε να χάνει το πρώτο του πέναλτι με την ομάδα μας και στο αλησμόνητο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ για την Ασπίδα Στυλιανάκη όπου ηττηθήκαμε με 6-5! 
 
{youtube}eezizq2pKMw{/youtube}
 
* Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top