ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ

Nothing special!(video)

Το πέρας της ποδοσφαιρικής περιόδου 1983-84 θα βρει την ομάδα μας  δευτεραθλήτρια χάνοντας την πρωτιά από την Ομόνοια στις λεπτομέρειες. Κέρδος η εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο νέος τότε προπονητής Βρετανός Άλαν Ντίξ θα προσθέσει στο «κυανόλευκο» ρόστερ ένα υψηλόσωμο συμπατριώτη του επιθετικό ονόματι Ρος Τζένγκινς. Με δωδεκαετή καριέρα στη  Γουότφορντ,  τριετή στην Κρύσταλ Πάλας  και με πέρασμα από  ομάδες της Ασίας και της Αμερικής, ο Ρος θα αντικαταστήσει τον Τίτι Νιάσσεν στη γραμμή κρούσης και μαζί με τον Ντέιβιντ Κένι θα συγκροτήσουν το δίδυμο των ξένων εκείνης της περιόδου. 
 
Πολλοί ήταν αυτοί που πρόσμεναν από τον έμπειρο Εγγλέζο πολλά γκολ και ουσία στην επιθετική γραμμή  λόγω και των πολλών εμπειριών που είχε αποκομίσει κυρίως  στο πρωτάθλημα της χώρας του. 
 
Σε μια ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία μιας και ήρθε στην Κύπρο στα 33 του θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με γκολ κόντρα στην Τσέχικη Μποχέμιανς στον πρώτο εκτός αγώνα και στην βαριά ήττα της ομάδας μας με 6-1.
 
 
 
Στο θεσμό του πρωταθλήματος θα έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση του πετυχαίνοντας μόλις πέντε μόλις γκολ κόντρα σε ΑΕΛ, ΕΝΠ (2), Ολυμπιακό, και Νέα Σαλαμίνα. Κάλος ποδοσφαιριστής κυρίως στο ψηλό παιχνίδι, ωστόσο φάνηκε από νωρίς πως δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και να προσδώσει στην ομάδα μας διψήφιο αριθμό τερμάτων. Όπως λένε και οι Άγγλοι nothing…special! Έτσι η ολοκλήρωση της περιόδου θα βρει και το Ρος εκτός ομάδας!  
 
Λίγους μήνες μετέπειτα αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια  και να ασχοληθεί με την προπονητική παίρνοντας το απαιτούμενο δίπλωμα και αναλαμβάνοντας το 1987 για λίγους μήνες την αγαπημένη του Γουότφορντ αλλά μέχρις εκεί μιας και δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Κάνοντας μια ερευνά στο διαδίκτυο εντοπίσαμε τον Ρος στην Ισπανική πολύ Χαβέα όπου διαμένει εδώ και χρόνια με την οικογένεια του και είναι συνιδιοκτήτης ενός μπαρ! 
 
 
{youtube}mxe-IbVLttc{/youtube}
 
 
*Τα βιντεογραφήματα είναι επεξεργασμένα από τον φίλο, συνεργάτη και αγνό υποστηρικτή της ομάδας μας, Κώστα Κωνσταντινίδη και τον ευχαριστούμε θερμά, που μας παρέχει το αρχείο του.
 
 
 
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top