ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η φανέλα με το νούμερο «8»!

Σε κάθε ομάδα ανά το Παγκόσμιο είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο, υπάρχει μια φανέλα που κουβαλά  τη δική της ξεχωριστή ιστορία!  Αυτό δεν μπορούσε να μην συμβεί και στον Θρύλο μας.  
 
Για τους  περισσοτέρους υποστηρικτές της ομάδας μας ο αριθμός «8» μοιάζει με μυθικός αφού την φανέλα με το συγκεκριμένο νούμερο στην πλάτη, την φόρεσε ο ένας, ο ανεπανάληπτος, ο μοναδικός Μιλέγκο Σπόλιαριτς, ο ποδοσφαιριστής που δίδαξε ποδόσφαιρο και ανέβασε επίπεδο τον Απόλλωνα! 
 
 
Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που έλεγαν και μάλιστα το τόνιζαν συνεχώς ότι το νούμερο «8» έπρεπε να αποσυρθεί και να μην ξαναφορεθεί από κανένα άλλο ποδοσφαιριστή ωστόσο αυτό δεν έγινε!  Έτσι κατά καιρούς ο συγκεκριμένος αριθμός φορέθηκε από κάποιους ποδοσφαιριστές όμως ουσιαστικά ένας μπόρεσε να τον τιμήσει όπως έπρεπε! 
 
Με αφορμή την παράδοση του αριθμού «8» στον Ρουμάνο Γκρικόρε, όπου άπαντες ευελπιστούμε πως θα διαπρέψει στην ομάδα μας, πάμε να δούμε τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την Θρυλική φανέλα με το νούμερο «8» στην πλάτη μετά και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του «μάγου» Μιλέγκο το 2004!   
 
 
Χρίστος Μαραγκός  2004-2005
 
Καλοκαίρι του 2004 και στην τιμητική του ο Μιλέγκο παραδίδει το νούμερο «8» στο νεαρό τότε Χρίστο Μαραγκό. Τεράστιο το «φορτίο» για τον τότε  άπειρο Χρίστο που δεν μπόρεσε να το σηκώσει κυρίως μάλιστα σε μια περίοδο όπου η ομάδα μας κουβαλούσε ένα σωρό αγωνιστικά και εξαγωνιστικά προβλήματα! 
 
Ράντεκ Μίχαλσκι  2005-2007
 
Ο πολύπειρος Πολωνός είναι ίσως και ο μοναδικός μέχρι στιγμής που φόρεσε και τίμησε με ποδοσφαιρική ευλάβεια την Θρυλική φανέλα με το νούμερο «8»!  Από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της ανεπανάληπτης πορείας προς τον τίτλο της περιόδου 2005-2006, ο Ράντεκ δέσποζε με την φυσιογνωμία και την κλάση του στο χώρο της «κυανόλευκης» άμυνας προσφέροντας  τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παρέμεινε στον Θρύλο μέχρι το χειμώνα του 2007 και αποχώρησε για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
 
Άθως Σολωμού 2007-2009
 
Επόμενος που θα φορέσει το νούμερο «8» στην πλάτη ο Άθως Σολωμού. Ο νεαρός τότε και εξελίξιμος μεσοεπιθετικός θα αφήσει το νούμερο «26» και θα πάρει το μυθικό «8». Ο Άθως με πολλά προσόντα αλλά και μεταπτώσεις στην απόδοση του προσπάθησε να καθιερωθεί μια και καλή στην ομάδα μας, χωρίς αυτό να γίνει εφικτό αφού με το πέρας την περιόδου 2008-2009 αποχαιρέτησε τον Απόλλωνα με προορισμό το ΑΠΟΕΛ λόγω κάποιων προβλημάτων που είχε με την τότε διοίκηση και τεχνική ηγεσία.
 
Ζοσέ Σεμέδο 2010-2011 
 
Μετά από ένα χρόνο απραξίας η φανέλα θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο την περίοδο 2010-2011. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήριο Σεμέδο, θα επιλέξει τον συγκεκριμένο αριθμό όμως ούτε και αυτός θα μπορέσει να τον τιμήσει όσο έπρεπε! Ποδοσφαιριστής του ύψους και τους βάθους  ήταν αδιανόητο να σηκώσει το βάρος της συγκεκριμένης φανέλας.
 
Νταβίντ Ντίας 2011-2012
 
Την αμέσως επομένη σεζόν η φανέλα θα βρει και πάλι κάτοχο αυτή τη φορά ένα καθαρόαιμο οργανωτή όπως ο Θρυλικός Μιλέγκο! Το όνομα του Νταβίντ Ντίας ο οποίος έδειξε κάποια καλά στοιχεία στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ αλλά μέχρι εκεί!  Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η απραξία που κουβαλούσε τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την ομάδα μας χωρίς να δείξει κάτι περισσότερο!  
 
Ανδρέας Σταύρου 2012-2014 
 
Μετά από τρία χρόνια την φανέλα θα την πάρει και πάλι Κύπριος ποδοσφαιριστής. Ο Ανδρέας Σταύρου θα την επιλέξει αφού είχε μεγαλώσει με τα σπουδαία κατορθωτά του μεγάλου Σπόλιαριτς  όμως δεν μπόρεσε να την τιμήσει αφού αγωνίστηκε σε ελάχιστα παιχνίδια και αυτά ως αλλαγή. 
 
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top