ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Απ’ την χώρα του Κόμη Δράκουλα με αγάπη!

Μια αγορά την οποία τιμά αρκετά ο Απόλλωνας για έμψυχο δυναμικό είναι αυτή της Ρουμανίας.  

Το τελευταίο μεταγραφικό μας απόκτημα, ο Νικολάε Γκριγκόρε προέρχεται από τη συγκεκριμένη χώρα κι αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω στα τελευταία 15 χρόνια, θα δούμε πως η ομάδα μας έκανε κι άλλα ψώνια από τη χώρα του «Κόμη Δράκουλα».

Ας δούμε τους παίχτες που πήραμε από τη Ρουμανία την τελευταία δεκαπενταετία.

 

Τη χρονιά που μας έφυγε, δύο Ρουμάνους παίχτες είχαμε στο ρόστερ μας. Τους Στεφάν Γκριγκόριε και Οβίντιου Ντανανάε. Ο πρώτος έφυγε μεσούσης της περιόδου, ενώ ο δεξιός μπακ έδωσε λύσεις κυρίως προς το τέλος του μαραθωνίου.

 

Την αμέσως προηγούμενη περίοδο φέραμε κατά τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη τον επιθετικό Ρομέο Σούρτου. Έπαιξε σε 10 παιχνίδια αλλά άφησε το στίγμα του με το γκολ που πέτυχε στον τελικό κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ, με το οποίο σφράγισε τη νίκη και τον τίτλο για την ομάδα μας. Έφυγε με το τέλος της σεζόν και ενώ είχε σκοράρει συνολικά 3 γκολ, όλα για το θεσμό του κυπέλλου.

 

Από κει πέρα, γυρίζουμε το χρόνο αρκετά πίσω για να δούμε ποια ήταν η τελευταία φορά που πήραμε Ρουμάνο ποδοσφαιριστή. Την περίοδο 2007 – 08 εντάξαμε στο δυναμικό μας τον Αντριάν Ιέντσι. Ένας αμυντικός ο οποίος είχε τότε φουλ σεζόν με 21 συμμετοχές και 2 τέρματα.

 

Την περίοδο 2003 – 04 ήρθανε τρεις παίχτες από τη Ρουμανία. Οι Ιονού Λούτσου, Νικόλαε Λίτα και Μπογκτάν Αντόνε. Ο Λούτσου που αγωνιζόταν ως μέσος ήρθε την περίοδο του Γενάρη και είχε 4 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ ο μεσοεπιθετικός Νικόλαε Κάταλιν Λίτα έπαιξε μόνο σε 5 παιχνίδια, καθώς φάνηκε και άτυχος με έναν τραυματισμό που είχε.

 

Από την άλλη, όσο δεν πρόσφεραν οι υπόλοιποι που ήρθαν μαζί του, άλλα τόσα προσέφερε ο Μπογκτάν Αντόνε. Ο Ρουμάνος μέσος έμεινε για 5 σεζόν στην ομάδα μας έχοντας συνολικά 118 συμμετοχές και σκοράροντας 9 γκολ. Ήταν από τα βασικά γρανάζια της μεσαίας γραμμής και αποτέλεσε μια πολύ πετυχημένη μεταγραφή.

 

Μια χρονιά πριν και συγκεκριμένα το 2002 – 03 πήραμε τον Μαριάν Σάβου. Αρκετά καλή η συγκεκριμένη μεταγραφή του επιθετικού καθώς είχε γεμάτη χρονιά με 25 συμμετοχές, σκοράροντας 7 τέρματα.

 

Προηγουμένως, βρίσκονταν στο ρόστερ μας ο λίμπερο Ιον Σπρουλέα και ο επιθετικός Φλορίν Κιρστέα, που ήρθαν το 1998. Ο Σπρουλέα έφυγε μετά την πρώτη αγωνιστική, ο Κιρστέα ήταν καλός ποδοσφαιριστής αν και πολλές φορές έχανε σίγουρα γκολ!

 

{loadposition belowcontent}

To Top