Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με την Μπάρτσα του Ντιέγκο!(video)

Παρά το γεγονός πως είχαμε χάσει από την Ομόνοια μετά από διπλούς τελικούς το τρόπαιο του Κυπέλλου, εντούτοις η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης μιας και οι «πράσινοι» της Λευκωσίας κέρδισαν το νταμπλ εκείνη την ποδοσφαιρική περίοδο (1981-1982).

Η κληρωτίδα όμως θα μας παίξει άσχημο παιχνίδι αφού θα τεθούμε αντιμέτωποι με την μεγάλη Μπαρτσελόνα που εκείνο το καιρό είχε στις τάξεις της, τον Ντιέγκο Άρμανδο Μαραντόνα!

maradona7

Μπαρτσελόνα –Απόλλωνας 8-0 (15/09/1982)

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο μεγαλοπρεπές στάδιο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης και οι «Μπλαουκράνα» θα φιλοδωρήσουν τους ποδοσφαιριστές μας με οκτώ γκολ! Τρία εξ αυτών θα σημειώσει ο Μαραντόνα, δυο ο Γερμανός Σούστερ, και ένα από οι Αλεσάνγκο, Ουρμπάνο και Βίκτορ. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν 50 χιλιάδες θεατές ενώ αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως τον πρώτο γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Λάμπρου, Γεννάρης, Τέμπλαρ, Γιαγκουδάκης, Γιαγκουδάκης ΙΙ, Κυριάκου, Αντρελλής Ιωάννου, Χριστοδούλου, (76′ Έφραϊμ) Βάλτερ, Αγάς.

barca

souster

Απόλλωνας –Μπαρτσελόνα 1-1 (30/9/1982)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Απόλλωνας σωστό παλικάρι κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία απ’ το μεγαθήριο, που άκουε στο όνομα Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό του Τσιρείου σταδίου, ενώ αν οι επιθετικοί μας ήταν πιο εύστοχοι στη τελική τους προσπάθεια τότε ίσως να πετύχαιναν μια ανεπανάληπτη νίκη, που θα ταρακουνούσε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη! Στο σκορ προηγήθηκαν οι Ισπανοί με τον Μαρατόλλα στο 38′ λεπτό για να ισοφαρίσει ο μεγάλος Άντρος Χριστοδούλου σε 1-1 στο 54′ ένα σκορ που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα κάνοντας υπερήφανους τους 12 χιλιάδες κόσμο, που κατέκλυσε το Τσίρειο για να δει την ομάδα μας να αγωνίζεται απέναντι στη φημισμένη Μπάρτσα!

Οι ήρωες του Τσιρείου: Η σύνθεση του Απόλλωνα: Κονιώτης, Τέμπλαρ, Γιαγκουδάκης, Γιαγκουδάκης ΙΙ, Κυριάκου, Αντρελλής Ιωάννου, Χριστοδούλου,
( 72’Λαμπής) Αγάς, Εφραίμ, Στόρντεϊ (85’Βάλτερ).

barca2

apollonara-barca

 

 

To Top