Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Κόντρα στην ομάδα του Δούναβη

Το τέλος της αμέσως επόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς (1966-1967) θα βρει και πάλι την ομάδα μας Κυπελλούχο Κύπρου κερδίζοντας στο τελικό την Αλκή με 1-0.

Έτσι εξασφάλισε εκ νέου το εισιτήριο για τον δεύτερο τη τάξη θεσμό στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Αντίπαλος αυτή τη φορά μια ομάδα απ’ την τότε μεγάλη Ουγγρική ποδοσφαιρική σχολή, ονόματι Βάσας Βουδαπέστης.

Βάσας Βουδαπέστης – Απόλλωνας 5-0 (20/9/1967)

Βαριά ήττα δέχτηκε η ομάδα μας στο πρώτο της αγώνα με αντίπαλο την ισχυρή Βάσας στη Βουδαπέστη με τους Ούγγρους σαφώς πιο ανώτεροι αλλά και έμπειροι να κερδίζουν των ενθουσιασμό των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών μας, που έπεσαν όμως μαχόμενοι αφού σε κανένα σημείο του αγώνα και παρά την ανωτερότητα του αντίπαλο προσπαθούσαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Βασιλείου, Γαβαλάς, Πολυκάρπου, Καβάζης, Γεωργιου, Θεμιστοκλέους, Αντωνίου, Γ Βασιλειάδης, Κρυστάλλης, Κ Βασιλειάδης, Κωνσταντίνου

Βάσας Βουδαπέστης – Απόλλωνας 4-0 (23/9/1967)

Όπως και την προηγούμενη χρονιά με τους Βέλγους έτσι και με αντίπαλο τους Ούγγρους η ομάδα μας, «πούλησε» την έδρα του λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Ο επαναληπτικός πραγματοποιήθηκε εκ νέου στη Ουγγαρία τρεις μέρες αργότερα με την Βάσας να κερδίζει με 4-0 όμως και πάλι οι ποδοσφαιριστές μας έκλεψαν τις εντυπώσεις με την μαχητικότητα που τους διακατείχε κατά τη διάρκεια του αγώνα κερδίζοντας συνάμα τα εγκωμιαστικά σχόλια απ τον Ουγγρικό Τύπο της τότε εποχής.

Η σύνθεση της ομάδας μας: Παπαϊωάννου, Πολυκάρπου, Καβάζης, Γεωργιου, Θεμιστοκλέους, Πολυβίου, Γιολίτης, Κρυστάλλης, Κ Βασιλειάδης, Κωνσταντίνου, Αντωνίου

 

 

To Top