ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τέταρτη σερί ήττα και ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ προβληματισμός

Η ομάδα μας γνώρισε νέα ήττα, αυτή την φορά με 1-0 από την Ανόρθωση στο «Αλφαμέγα» και ο προβληματισμός για Μιλόγεβιτς και παίκτες μεγαλώνει.

Ο αγώνας:

Δυνατά και με σκοπό να αιφνιδιάσει μπήκε στο ντέρμπι ο Απόλλων. Οι γηπεδούχοι γυρόφερναν την μπάλα στην αντίπαλη εστία, αλλά αδυνατούσαν να μπουν με αξιώσεις σ’ αυτήν, αφού η Ανόρθωση υποψιασμένη, έκλεισε όλους τους διαδρόμους. Στο 7′ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή, αλλά το σουτ στην κίνηση από τον Μάρκες, πέρασε λίγο έξω.

Η Ανόρθωση ξεπέρασε επιτυχώς το… πρέσινγκ του Απόλλων και ισορρόπησε τον αγώνα. Μάλιστα στο 14′ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Τιουνέ εξαπέλυσε μια… βολίδα και υποχρέωσε τον Λέουβενμπεργκ σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους, πατούσαν καλύτερα και δυσκόλεψαν σε τεράστιο βαθμό τον Απόλλων. Μετά την κεφαλιά του Μάρκες, η οποία πέρασε έξω στο 25′ η Ανόρθωση ανέλαβε σχεδόν εξ ολοκλήρου τα ηνία. Στο 28′ ο Τεχέρα από εξαιρετική θέση έκανε την κεφαλιά, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη για να απειλήσει τον Λέουβενμπεργκ.

Στο 32′ ο Κασαμά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την πισινή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 42′ εκτροχίασε άθελα του την μπάλα στο πολύ καλό σουτ του Τεχέρα.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε στην επανάληψη η Ανόρθωση, με τον Κορέια και τον Κασαμά, στο 51′ και στο 54′ να σκοράρουν, αλλά τα γκολ να ακυρώνονται από τον βοηθό ως οφσάιντ.

Οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου συνέχισαν να έχουν την εδαφική υπεροχή, αλλά και να δημιουργούν πολλά προβλήματα στους αντίστοιχους της Λεμεσού. Στο 64′ ο Φερέιρα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, το τέρμα πανηγυρίστηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι το αφιέρωσαν στον συμπαίκτη τους Σάλβα Φερέρ, όμως, υπολόγιζαν χωρίς το VAR. Ο έλεγχος της φάσης συνέλαβε τον Ισπανό σε θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και οι γηπεδούχοι το πανηγύρισαν λες και σκόραραν.

Η εναλλαγή συναισθημάτων ήταν μόνο στις κερκίδες, αφού στο γήπεδο δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας, με την Ανόρθωση να είναι καλύτερη. Στο 75′ πήγαν να διαταραχθούν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Μαρμούκ να δέχεται την κόκκινη κάρτα, αλλά με την παρέμβαση του VAR να μετατρέπεται σε κίτρινη.

Στο 85′ ο Αμπντουραχίμι υποχρέωσε τον Αρμπολέδα σε τεράστια απόκρουση και στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκασαμά σκόραρε για το 0-1.

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν επιφύλασσαν κάτι το ιδιαίτερο, η Ανόρθωση διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της αποτέλεσμα και πανηγύρισε σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Άδωνη, Πέρετζ (65′ Βαλμπουενά), Γιούρσεβιτς, Χάμπος, Νταρίκουα, Κοστάτσε (81′ Κρμέντσικ), Μάρκες, Κολ, Βάργκα (54′ Αμπντουραχίμι).

Στον πάγκο: Λοϊζου, Δημητρίου, Τέκιε, Αμπντουραχίμι, Κρμέντσικ, Μαλεκκίδης, Χουσαϊν, Ποντικός, Σπόλιαριτς, Ψύχας, Βαλμπουενά, Φιλιώτης

Ανόρθωση: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Φραν Γκαρσία (80′ Κίκο), Μαρκούκ, Κάργας, Κορέια (58′ Τσίκο), Τεχέρα, Φερέιρα, Τιουνέ (84′ Χρυσοστόμου), Γουαρίς (58′ Καστέλ), Γκασαμά

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Καστέλ, Παρούτης, Χαραλάμπους, Αντωνίου, Κίκο, Κορρέα, Τζούλιου, Μουσοντά, Τσίκο, Χρυσοστόμου

Κίτρινες: Νταρίκουα, Χάμπος, Κολ / Γκαρσία, Μαρμούκ

Διαιτητής: Costa Verissimo Fabio Jose
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Comments
To Top