ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Επίτροπος Περιβάλλοντος: «Απόλλων Ladies και Ανδρέας Μαραγκός, δείχνουν το δρόμο»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή του Σάββα Κοσιάρη, «Αθλητισμός και Πολιτισμός», μίλησε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, για τον τρόπο που μπορεί ο αθλητισμός να βοηθήσει στις δράσεις και ενέργειες που γίνονται.

Ανάμεσα σε άλλα η κ. Παναγιώτου, εκθείασε τις Απόλλων Ladies και τον πρόεδρο Ανδρέα Μαραγκό για την ενέργεια τους να αγοράσουν στολές από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Αρχικά η Επίτροπος Περιβάλλοντος, ρωτήθηκε πως θα βοηθήσει ο αθλητισμός στην προσπάθεια να αλλάξουμε κουλτούρα και να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και είπε:

«Έχουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που το έχουν πολύ ψηλά στην ατζέντα τους και κάνουν εκστρατείες ευαισθητοποίησης, μέχρι και εφαρμογή ολόκληρων πολιτικών. Πρώτα να εξηγήσουμε ότι υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στο κομμάτι του αθλητισμού. Το πρώτο είναι η ενσωμάτωση των ανακυκλώσιμων υλικών στην κατασκευή του εξοπλισμού και ρουχισμού, γεγονός το οποίο συμβάλλει πάρα πολύ στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και το άλλο είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού. Το ότι συγκεντρώνεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός, μπορεί να αποτελέσει ένα πυλώνα, ένα φορέα ενημέρωσης».

Advertisement

Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στις Απόλλων Ladies και τον Ανδρέα Μαραγκό, τονίζοντας τα εξής:

«Έχουμε ήδη μια ομάδα που μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ήθελε να συζητήσουμε πως μπορούν να αλλάξουν οι συνήθειες και να βελτιωθούν. Θα πω την ομάδα, όχι για να κάνω διαφήμιση αλλά για να δείξω το δρόμο για μια καλή πρακτική που έχει εφαρμοστεί. Είναι η ομάδα των Απόλλων Ladies, όπου οφείλω να συγχαρώ τον πρόεδρο τους τον κ. Μαραγκό που έχει ήδη αγοράσει στολές που κατασκευάζονται από 20% ανακυκλωμένο πλαστικό. Άρα μας δείχνει το δρόμο».

Comments
To Top