ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα

Η ομάδα μας ηττήθηκε εντός έδρας με 3-0 από τον Άρη και υποχώρησε στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Παιχνίδι τακτικής ήταν το πρώτο 45λεπτο, με τις δυο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και να ψάχνουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Αμφότερες πίεζαν από πολύ ψηλά, με τον Απόλλων να δίνει μπάλα, να προσπαθεί να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Πίττας έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Βανά Άλβες. Ο Άρης πήρε την μπάλα και προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς, αλλά δεν τα κατάφερε σε καμία περίπτωση, αφού οι κυανόλευκοι είχαν πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Στο 24’ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ζράντι να δοκιμάζει το πόδι του, αλλά το σουτ του επιχείρησε έξω από την περιοχή τράνταξε το δοκάρι του Άλβες. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, όμως, η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε στο 40’ με τον Χέντι να φεύγει στην αντεπίθεση και να κάνει το διαγώνιο σουτ, το οποίο αποκρούστηκε με δεύτερη προσπάθεια από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα του Άρη.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με αναγκαστική αλλαγή του Ρομπέρζ και ακυρωθέν γκολ του Άρη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 49’ ο Κακόριν έδωσε στον κενό χώρο στον Μαγιαμπέλα, ο οποίος νίκησε τον Γιοβάνοβιτς με διαγώνιο σουτ, αλλά ο έλεγχος από το VAR, βρήκε τον επιθετικό του Άρη σε οφσάιντ και ως εκ τούτου δεν υπήρξε φάση.

Η ελαφρά ταξιαρχία ήταν καλύτερη, ο Καταλά το διέκρινε γρήγορα και προχώρησε σε διπλή αλλαγή (Ρέθιο-Ντιγκινί αντί Χάμπου-Χέντι), όμως, λίγο έλειψε να μην προλάβει αφού στο 57’ ο Γιοβάνοβιτς νίκησε στο τετ α τετ τον Κακόριν.

Όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές του Απόλλων έχαναν την ενέργεια τους, με τον Καταλά να προσπαθεί από τον πάγκο να αλλάξει τα δεδομένα. Το ίδιο έκανε και ο Στεπίνσκι που έριξε τον Στεπίνσκι στον αγωνιστικό χώρο, με τον τελευταίο να αγωνίζεται για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Μάρτιο.

Εκεί που ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο ο Γιανγκό υπέπεσε σε τραγικό λάθος στο 70’, ο Γιόστεν κέρδισε και ο Βανά στην προσπάθεια να προλάβει την μπάλα γλίστρησε, αλλά εν τέλει πρόλαβε και έδιωξε.

Στο 75’ η πίεση του Άρη καρποφόρησε και ο Κακόριν άνοιξε το σκορ. Ο Ρώσος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά πάρε-βάλε του Γιαμπλόνσκι και με κοντινή προβολή σε κενό τέρμα, έγραψε το 0-1.

Το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο δεν επιφύλασσε σχεδόν τίποτα. Ο Απόλλων δεν είχε δυνάμεις να να αντιδράσει, ο Άρης επιδίωξε τη διαφύλαξη του υπέρ του αποτελέσματος και τα κατάφερε. Ωστόσο προτού ολοκληρωθεί το παιχνίδι ο Ντζαβέ έβαλε τη σφραγίδα του και με υποδειγματικό πλασέ στο 89’ έγραψε το 0-2.

Το παιχνίδι είχε και συνέχεια, με τον Σπόλιαριτς να κερδίζει πέναλτι στο 95′ και ο Στεπίνσκι να υπογράφει το τελικό 0-3.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων: Α. Γιοβάνοβιτς, Β. Γιοβάνοβιτς, Πίττας, Ρομπέρζ (46′ Αρτυματάς), Χαμάς, Χάμπος (57′ Ρέθιο), Μαυρίας, Γιόστεν, Κολ (78′ Βα), Χέντι (57′ Ντιγκινί), Ζράντι (64′ Νταμπό)

Στον πάγκο: Δημητρίου, Αρτυματάς, Καμπράλ, Σαχάρ, Ίλιεφ, Ντανίλο, Βα, Ογκέντα, Ρέθιο, Πινακάς. Νταμπό, Ντιγκινί

Άρης: Βανά, Μποακί, Μπένγκτσον (85′ Ντζαβέ), Γιαγκό (85′ Μεντιούμπ), Μαγιαμπέλα (69′ Στεπίνσκι), Στρούτσκι, Μουσούντα, Μπρόορσον, Σζόκε (65′ Γιαμπλόνσκι), Μπαμπίκα, Κακόριν (85′ Σπόλιαριτς)

Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Μεντιούμπ, Πηλέας, Μπράουν, Σικόρσκι, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Γιαμπλόνσκι, Ντζαβέ, Πανκόφ.

Κίτρινες: Κολ, Ρέθιο / Μπαμπίκα, Κακόριν, Ντζαβέ

Comments
To Top