Δημοσιογραφική διάσκεψη από την ηγεσία του ΓΣΟ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΓΣΟ στο Τσίρειο Στάδιο, σχετικά με το θέμα που προκύπτει με την ασφάλιση του «Τσιρείου» και ότι η Παγκυπριακή Ασφαλιστική σταματάει να παρέχει ασφάλεια, λόγω του θέματος που προκύπτει με το πρόβλημα της στατικότητας.
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΓΣΟ, Κυριάκος Τσολάκης, ο οποίος ανέφερε:
«Ζητήσαμε από την Παγκυπριακή να μας πει τους λόγους της ακύρωσης του συμβολαίου. Γίνεται σαμποτάζ εναντίον του ΓΣΟ και του Τσιρείου ώστε να μην γίνει η αναβάθμιση του σταδίου. Σύμφωνα με την μελέτη του δικού τους μηχανικού το στάδιο είναι ασφαλές μέχρι το 2023. Μετά από την απόφαση της Παγκυπριακής αποταθήκαμε σε 5-6 εταιρείες, οι οποίες είτε δεν απάντησαν είτε απάντησαν αρνητικά. Κανένα αίτημα για αποζημιώσεις δεν έχει σημειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποφασίσαμε ομόφωνα να αναστείλουμε όλες τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στο Τσίρειο».
Για το ντέρμπι Απόλλων-Άρης: «Μπορεί να γίνει νοούμενου ότι δεν θα έχει φιλάθλους. Είναι άνισος ανταγωνισμός εναντίον των ομάδων. Αποταθήκαμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με επιστολή που κοινοποιήσαμε στον ΚΟΑ, στην ΚΟΠ και στα τρία Σωματεία. Δεν μας απάντησε ακόμα ο πρόεδρος. Από το 2014 έχει εγκριθεί η αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου. Μάλιστα το 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι και να συμβαίνει, δύο έργα που θα γίνουν είναι το αστεροσκοπείο Τροόδους και η αναβάθμιση του Τσιρείου».
Γιατί δεν ενημέρωσαν νωρίτερα γι’ αυτή την εξέλιξη: «Περιμέναμε ότι η Παγκυπριακή Ασφαλιστική θα ανακαλούσε την απόφασή της. Δεν μας έστειλε επιστολή, αλλού την έστειλε. Μας έστειλε email 13 μέρες πριν. Πιστεύω ότι πίεσαν την Παγκυπριακή να μας ακυρώσει την ασφάλεια. Για εμάς είναι αμάρτημα να χαλάσει η μία κερκίδα από τις δύο. Είναι η ιστορία της Λεμεσού. Δεν μπορούμε σε μια νύχτα να αλλάξει η μία κερκίδα. Να μας πουν πού θα πάνε οι εγκαταστάσεις που είναι κάτω από κάθε κερκίδα. Μας είπαν γίνεται σεβαστή η απόφαση του Δ.Σ. Στη συνέχεια είχαμε συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΚΟΑ, μας υποσχόταν πως θα γίνει συνάντηση ΚΟΑ με ΓΣΟ και να πάμε με πρόταση στον πρόεδρο».
Γιατί τότε έγιναν τα δύο πρόσφατα παιχνίδια στη Λεμεσό, Άρης-Ολυμπιακός και ΑΕΛ-Ομόνοια, αφού υπήρχε πρόβλημα: «Μας έδωσε ένα μήνα παράταση. Κατά τη νομική μας άποψη, ολοκληρωνόταν 11 του μήνα η ασφαλιστική μας κάλυψη».
Για τις επιστολές από την Αστυνομία και τα τρία Σωματεία της Λεμεσού: «Στάληκε επιστολή από την Αστυνομία που ζητούσε σε 3 μερες να διορθωθούν 13 κάμερες του κλειστού κυκλώματος που είχαν πρόβλημα, ενώ απέστειλαν κοινή επιστολή τα 3 Σωματεία στην οποία αναφέρονταν στο θέμα με τις κάμερες και λένε επιφυλάσσονται για τα δικαιώματά τους».
Για τις τελευταίες εξελίξεις: «Σήμερα το πρωί δέχτηκα τηλεφώνημα από το Προεδρικό. Γίνεται μία προσπάθεια με τον ΚΟΑ για επίλυση του θέματος».
Για το αν έχουν αποταθεί σε άλλες ασφαλιστικές: «Σε όσες είναι γνωστές αποταθήκαμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Νομίζω όλοι σαν Λεμεσιανοί ακούσαμε τους βουλευτές, για πέντε γήπεδα στη Λάρνακα με απόσταση μεταξύ τους μερικών χιλιομέτρων, να μας λένε να πιάσουν τα λεφτά από το Τσίρειο για να κάνουν τα προσφυγικά Σωματεία βελτιώσεις 12.000.000 ευρώ. Δεν λέω να μην γίνουν βελτιωτικά έργα, αλλά όχι να φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Αν δεν βρούμε ασφαλιστική κάλυψη μέχρι το Σάββατο, μόνο κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες στο Τσίρειο».
Ο μηχανικός του ΓΣΟ, Θέμος Δημητρίου, ανέφερε:
«Το όλο θέμα ξεκίνησε ο μηχανικός του ΚΟΑ, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, ο οποίος δεν έχει εξουσία να κάνει μελέτη και να δημοσιευτεί. Έστειλα τεκμηριωμένα επιστολή στην αρχή αδειοδότησης και την δέχτηκαν. Επίσης, μπήκαν σεισμογράφοι στις κερκίδες και δεν έχουν παρατηρήσει κάτι το ανησυχητικό».