ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σενάριο για χωρίς κόσμο με Άρη/ Τι ισχύει με το «Τσίρειο»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΟ Κυριάκος Τσολάκης για το θέμα που προέκυψε με το θέμα ασφάλειας του Τσιρείου Σταδίου.

Αναλυτικά:

Για την ακύρωση της ασφάλειας του γηπέδου: «Η Παγκυπριακή Ασφαλιστική μας έχει ενημερώσει πως έχει τερματίσει το ασφαλιστήριο έγγραφο έναντι τρίτων. Εφόσον δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν μπορούμε να αφήσουμε το στάδιο για να μπαίνουν οπαδοί. Ζήτησα τους λόγους, μας έχουν απαντήσει πως θεωρούν πως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στατικότητας. Από το 2008, έχουμε την άδεια και δεν υπήρχε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Μια τόσο μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία να αποφασίζει με βάση κάποια δημοσίευση που έγινε τον Αύγουστο και να έρχεται τον Δεκέμβριο να διακόπτει το συμβόλαιο, είναι απαράδεκτο. Ο ΓΣΟ επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα του δικαιώματα»

Για το ποιος φταίει για αυτήν την εξέλιξη: «Είναι λυπηρό, διότι έχουν πεισθεί από ένα δημοσίευμα που έλεγε για έναν μηχανικό που προσέλαβε ο ΚΟΑ για να αναλάβει, εάν και εφόσον προχωρήσει η αναβάθμιση του Τσιρείου Σταδίου. Γίνεται σαμποτάζ εναντίον του γηπέδου, για να μην γίνουν τα έργα που απαιτούνται. Έχει εγκριθεί ένα κονδύλι, 3.9 εκατομμυρίων ευρώ. Έχουμε μιλήσει με τον προσφοροδότη και μειώσαμε το κονδύλι για το Τσίρειο. Δυστυχώς ροκανίζουν τον χρόνο για να μην γίνει η αναβάθμιση των κερκίδων και του στεγάστρου. Είναι από λειτουργούς του ΚΟΑ που δημιουργείται το πρόβλημα. Από το 2014, ο ΠτΔ ανέφερε πως θα ξεκινήσουν τα έργα και ακόμα δεν άρχισαν. Δεν γνωρίζω αν ο προσφοροδότης μπορεί να ανανεώσει την σύμβαση μετά την 31η Δεκεμβρίου. Αν γίνουν όλα όπως πρέπει, τότε ελπίζουμε να ξεκινήσουν τα έργα όπως τα ανακοίνωσε η κυβέρνηση».

Για το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Άρη: «Έχουμε αποταθεί σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Έχουμε αρνητικές απαντήσεις, που μας λένε πως δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των οπαδών. Αν δεν βρεθεί λύση, τότε το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Άρη θα γίνει χωρίς οπαδούς. Αν βρεθεί λύση, τότε είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε ότι χρειαστεί για να γίνει το παιχνίδι με κόσμο».

Για τις κάμερες παρακολούθησης του γηπέδου: «Μας ήρθε και ειδοποίηση από την Αστυνομία, για να αλλάξουμε τις κάμερες παρακολούθησης του κλειστού κυκλώματος του γηπέδου. Μας έδωσαν τρεις μέρες προθεσμία και τρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Έχω στείλει επιστολή στον ΠτΔ, με κοινοποίηση σε ΚΟΠ, ΚΟΑ και στα τρία σωματεία. Ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων, αν δεν υπάρχει το ασφαλιστήριο έγγραφο; Αναμένουμε απάντηση από τον ΠτΔ».

Για την άποψη πως το Τσίρειο αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας: « Είναι λανθασμένη η άποψη, αφού ο δικός μας μηχανικός έχει πει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας μέχρι το 2023. Το έχει αποδεχτεί αυτό και η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων».

Comments
To Top