ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους με Δόξα

Ο Νίκος Ανδρονίκου, κάθε παιχνίδι αναλύει την απόδοση των παικτών μας και του προπονητή.

Δείτε την ανάλυση που έκανε για το νικηφόρο παιχνίδι με την Δόξα

Δημήτρης Δημητρίου: Εύκολο απόγευμα για τον διεθνή Κύπριο που έγραψε “καθαρή εστία” χωρίς να κινδυνέψει καθόλου.

Ζοάο Πέδρο: Καλό παιχνίδι από τον Πορτογάλο που αμυντικά δεν είχε ιδιαίτερα θέματα ενώ επιθετικά πήρε προσπάθειες. Από κόρνερ δικό του προέρχεται και το γκολ της ομάδας.

Γιώργος Βασιλείου: Πήρε αρκετές προσπάθειες και πλαγιοκόπησε την αντίπαλη άμυνα, χωρίς όμως να υπάρχει θετική κατάληξη. Αμυντικά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Έκτορ Γιούστε: Ήσυχο απόγευμα και για τον Ισπανό που “καθάριζε” τις όποιες προσπάθειες με ευκολία.

Βαλεντίν Ρομπέρζ: Τα ίδια πάνω κάτω και για τον Γάλλο που δεν άφησαν με τον Γιούστε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος να φτιάξει έστω μια τελική.

Εστεπάν Σακέτι: Τραυματίστηκε νωρίς και δεν μπορεί να κριθεί.Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό.

Χαράλαμπος Κυριάκου: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Χάμπο, που είχε σωστές τοποθετήσεις τακτικά στο αμυντικό κομμάτι, ενώ πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, φτιάχνοντας παιχνίδι από πίσω.

Φλορεντίν Ματέι: Μοίρασε παιχνίδι, έπαιξε κοντά στο φορ, είχε τις δικές του στιγμές για να σκοράρει και έφτιαξε φάσεις και στον ελάχιστο χώρο που του έδινε ο αντίπαλος.

Γιάννης Γιαννιώτας: Ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε ρήγματα, δοκίμασε να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε αν και είχε προσπάθειες στον στόχο.

Ιωάννης Πίττας: Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε γράψει πως ο Πίττας, είναι πολύ σωστός τακτικά, βοηθά στο πλάνο αλλά η θέση αυτή θέλει “αριθμούς” σε τελικές πάσες και γκολ. Τα γκολ ήρθαν, η απόδοση ανέβηκε αλλά η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Γκολ εντός και τελικές πάσες μέσα από δουλειά θα αρχίσουν να ολοκληρώνουν το παζλ που το χτίζει ωραία ο Κύπριος διεθνής την φετινή χρονιά κερδίζοντας θέση με το σπαθί του.

Νίκολα Ντιγκινί: Αγωνίστηκε σαν φορ, είχε τις ευκαιρίες του αλλά δεν χρίστηκε σκόρερ. Προς το τέλος αγωνίστηκε λίγο πιο πίσω και βοήθησε και ανασταλτικά.

Ντζόρτζε Ντένιτς: Μπήκε στο 25 και βοήθησε στην γρήγορη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση. Κάλυψε και αμυντικά σωστά την θέση. Καλή εμφάνιση μετά από 2 μέτρια παιχνίδια. Θα μπορούσε να ήταν πιο αποφασιστικός με την μπάλα στα πόδια.

Μπακαλί Νταμπό: Άνοιξε την άμυνα του αντιπάλου με την σβελτάδα του,αλλά έδειξε πως θέλει ακόμη λίγο για να δώσει αυτά που έδειξε προ του τραυματισμού του.

Αττίλα Σάλαι: Μπήκε για λίγο σαν αριστερό μπακ και δεν άφησε τον αντίπαλο να δημιουργήσει προβλήματα, αφού είχε φορτώσει στην συγκεκριμένη πλευρά.

Προπονητής: Eπέλεξε το 4-2-3-1 με φορ τον Ντιγκινί που συνήθως αγωνίζεται πίσω από αυτόν. Προσπάθησε στο πρώτο με “κοντρολ” παιχνίδι να φτιάξει φάσεις αλλά δεν δημιούργησε σχεδόν καθόλου παιχνίδι. Στο δεύτερο μπήκε φουριόζος και αν το σκορ πήγαινε στο 0-3 δεν θα ήταν υπερβολή.

Όταν προηγηθήκαμε, η ομάδα συνέχισε αλλά δεν ήρθε το δεύτερο γκολ. Όταν προσπάθησε ο αντίπαλος να αντιδράσει, η ομάδα λειτούργησε καλά τακτικά και δεν κινδυνέψαμε καθόλου. Αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, πολύ καλό δεύτερο συνθέτουν την εικόνα του παιχνιδιού.

Ένα σημείο που ήθελα να επισημάνω είναι πως με το βαρ η ομάδα σταμάτησε πολλές φορές στο οφσάιντ. Ναι πρέπει να γίνεται σωστά η άμυνα για να βγαίνουν εκτός φάσης οι αντίπαλοι, αλλά η προσπάθεια μετά πρέπει να συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται και το παιχνίδι.

Comments
To Top