ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Αναλύοντας την απόδοση τους κόντρα στην Ένωση

Πριν δυο βδομάδες μου ζητήθηκε από φίλους να ξαναγράψω την στήλη με την κριτική των αγώνων.

Η στήλη λοιπόν θα επανερχόταν μετά τον αγώνα με την Αελ,αλλά προσωπικά θεώρησα φρόνιμο να μην το κάνω αφού ήταν η πρώτη ήττα μετά από δέκα συνεχή νικηφόρα αποτελέσματα και μου έμοιαζε άκομψο να ξεκινήσουμε με ήττα,γιατί στόχος αυτής της στήλης πάντα είναι το καλό της ομάδας.

Δυστυχώς και πάλι θα μπούμε μουδιασμένα αλλά η πίστη είναι δεδομένη πως αυτή η ομάδα μπορεί πολύ περισσότερα.

Ζόελ Μολ: Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ,αντιθέτως στις άλλες δύο παρόμοιες φάσεις του αντιπάλου πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις.

Εμίλιο Νσούε: Aγωνίστηκε σαν δεξί στόπερ και τα πήγε αρκετά καλά.Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε σαν δεξί μπακ μετά την αλλαγή του συστήματος και είχε αρκετά ανεβάσματα.

Έκτορ Γιούστε :Mπήκε και έδειξε πως θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να ρολάρει. Σύντομα θεωρώ θα αποτελεί και πάλι εγγύηση στα μετόπισθεν.

Χαράλαμπος Κυριάκου: Σαν αριστερό στόπερ επανεμφανίστηκε ο Χάμπος που βοήθησε αρκετά αλλά έδειξε πως στην μεσαία γραμμή τα πάει καλύτερα.Θεωρώ πως ήταν επιλογή ανάγκης λόγω των απουσιών.

Ζοάο Πέδρο: Είναι Φανερό πως έχει μείνει από δυνάμεις.Ακόμη και έτσι προσπαθεί να τα δώσει όλα αλλά δεν τον ακολουθεί πάντα το σώμα.Φέραμε Νσούε για να ξεκουράζεται αλλά θα τον “κάψουμε” πιο νωρίς φέτος.Το ότι δεν είναι ανανεωμένος ακόμη δεν θα το συζητήσουμε εδώ,αλλά δεν παύει να είναι επιπόλαιο.

Ντιέγκο Αγκίρε: Πολλές λανθασμένες τελικές επιλογές,απόρροια της ψυχολογικής κούρασης και τον συνεχόμενων παιχνιδιών.Φανερό πως χρειάζεται ανάσες.

Εστεπάν Σακέτι: Του τελείωσαν τα τρεξίματα προς το τέλος του παιχνιδιού αφού από κάποια φάση και μετά αγωνιζόταν μόνος στην μεσαία γραμμή.Γενικά έκανε καλό παιχνίδι.

Ντζόρτζε Ντένιτς: Προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι,έπαιξε κάθετα και πάτησε περιοχή.Βρέθηκε δυό φορές σε θέση βολής αλλά δεν τα κατάφερε.Έγινε αλλαγή για να περάσει πιο επιθετικογενής ποδοσφαιριστής.

Φώτης Παπουλής: Προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις,έτρεξε αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό.Έχασε το άχαστο αλλά αυτά συμβαίνουν.Χρίζει ειδικής μεταχείρισης και όχι φουλ 90λέπτων.Μπορεί να δώσει πιο ποιοτικό χρόνο παιχνιδιού σε λιγότερη ποσότητα.

Φλορεντίν Ματέι: Ήταν κινητικός αλλά όχι δημιουργικός.Δοκίμασε μια δυο φορές να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Τσάρλισον Μπέντσοπ: Δεν έδωσε σημεία μέσα στην περιοχή.Τις λίγες φορές που τον έψαξαν οι συμπαίκτες του με στόχο να σπάσει την μπάλα και όχι να τελειώσει την φάση είχαμε και τις δυο κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.Ίσως αυτό είναι το παιχνίδι του.

Φακούντο Περέιρα: Μπήκε για να δημιουργήσει παιχνίδι αλλά απογοήτευσε,το ίδιο και την προηγούμενη αγωνιστική.Παίκτης ψυχολογίας.

Ιωάννης Πίττας: Δεν βοήθησε ούτε ο Πίττας στον ελάχιστο αλήθεια χρόνο που έπαιξε.

Ματίας Ρόσκοπφ: Μπήκε ορεξάτος,ήταν σε 2,3 φάσεις αλλά στην συνέχεια χάθηκε στην μετριότητα.

Προπονητής:Ξεκίνησε με 3-4-3 και στην συνέχεια το άλλαξε σε 4-4-2 ενώ στο τέλος ρίσκαρε στο φουλ.

Είναι φανερό πως χρειάζεται ανάσες η ομάδα μετά την υπερπροσπάθεια να επανέλθει.Φυσικό επακόλουθο το ξεφούσκωμα.Χρειάζονται φρέσκα πόδια έως ότου τα ατού της ομάδας ξεκουραστούν και σωματικά και ψυχολογικά.

Αυτό το ρίσκο πρέπει να παρθεί αφού μόνο έτσι θα αντέξουμε μέχρι το τέλος.

Χτες ήταν φανερό πως η ομάδα δεν είχε φαντασία,ήταν μονότονη,έστω κι αν είχε συντριπτική κατοχή.Και ο ίδιος ο Σοφρώνης χρειάζεται αποσυμπίεση γιατί σε αυτά τα δύο παιχνίδια δεν βοήθησε καμία από τις 6 αλλαγές του.Ναι μεν λειτουργά πιο μεστά και δεν είναι η ομάδα φουλ επίθεση και θέαμα αλλά κάθε αγώνας είναι διαφορετικός.

Είναι κρίμα και άδικο να χαθεί αυτή η ωραία προσπάθεια που έκανε λόγω μη ευελιξίας σε συστήματα και ποδοσφαιριστές.

Ο ίδιος το είπε άλλωστε πως υπάρχουν 25 ποδοσφαιριστές και πως οι νεαροί τράβηξαν το κουπί και δεν πρέπει να το μειώνουμε όλο αυτό.Ας το εκμεταλλευτούμε.Καθαρό μυαλό μόνο να υπάρχει.

Έτσι κι αλλιώς όπως και πάλι ο ίδιος είπε,όταν επανήλθε μας είχαν χαμένους.

Άγχος μηδέν κατ’ εμένα.

Comments
To Top