ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στους «8» με δεύτερη νίκη ο ΘΡΥΛΟΣ!

Ο Απόλλωνας πέρασε νικηφόρα από το «Γ.Σ.Π» με 2-1 και με δεύτερη νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.

O Φώτης Παπουλής έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα μας στο 16′, ο Σάβιτς ισοφάρισε για το ΑΠΟΕΛ στο 79′ και ο Πίττας στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό 2-1.

Το παιχνίδι:

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε με απαιτήσεις στο παιχνίδι και πίεσε για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, μάλιστα στο 7ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ είχε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αγκίρε πάνω στον Ντε Βινσέντι, αλλά λανθασμένα ο Τιμόθεος Χριστοφή δεν έδειξε την παράβαση. Στο 13ο λεπτό έφτιαξε την πρώτη προϋπόθεση ο Απόλλωνας σε ένα γύρισμα του Πέδρο στην περιοχή, ενώ σε γενικές γραμμές το ΑΠΟΕΛ ήταν ξεκάθαρα ανώτερο σε αυτό το ξεκίνημα του αγώνα.

Στο 15ο λεπτό ο Σόουζα έπιασε το σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στο πόδι του Ιωάννου και πέρασε έξω.  Ο Απόλλωνας στο 25ο λεπτό κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ με τον Παπουλή μετά από πάσα του Γκακπέ και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Το ΑΠΟΕΛ είχε μια κεφαλιά με τον Άλεφ, ωστόσο στο 30 ένα γύρισμα του Πέδρο λίγο έλειψε να φέρει γκολ, αλλά ο Γκακπέ δεν πρόλαβε. Στο 34 διαδοχικά σουτ του Άλεφ και του Ντε Βινσέντι σταμάτησαν σε σώματα. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν πολύ ανοικτό και υπήρχαν αρκετές προϋποθέσεις μπροστά από τις 2 εστίες, ενώ το ΑΠΟΕΛ είχε αρκετά σουτ τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Απόλλωνας έχασε μια καλή  προϋπόθεση με τον Γκακπέ στο 53ο λεπτό μετά από φοβερή ατομική ενέργεια του Νσούε. Στο 60ο λεπτό ο Εφραίμ μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μολ ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε εύκολα. 3 λεπτά μετά ένα σουτ του Μάτιτς από απόσταση σταμάτησε στον Μολ.

Στο 76΄ο Μολ έβγαλε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Εφραίμ που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά.

Στο 79ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάτιτς από τα δεξιά.

Στα τελευταία λεπτά είχαμε πολλά φάουλ, λάθη και κίτρινες κάρτες χωρίς ουσιαστικές φάσεις. Στο 95ο λεπτό ωστόσο μετά από αντεπίθεση, ο Ντένιτς έδωσε στον Πίττα που έκανε το 1-2.

ΑΠΟΕΛ (Κ. Ινγκεμπρίγκτσεν): Βάτερμαν, Μιχαίλοβιτς, Ιωάννου, Σάβιτς, Σιέλης, Άλεφ, Σόουζα, Ντε Βινσέντι (56΄Μάτιτς), Εφραίμ. Γέφτοβιτς (57′ Βιντιγκάλ), Πάβλοβιτς (46′ Σιγκούρνταρσον). 

Στον πάγκο: Χαλένιους, Μάτιτς, Σιγκούρνταρσον, Γιάκολις, Μπέλετς, Μερκής, Μακρής, Καλογήρου και Βιντιγκάλ

ΑΠΟΛΛΩΝ (Σ.Αυγουστή): Μολ, Νσούε, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ, Σακέτι, Ντένιτς, Αγκίρε (89΄Βασιλείου), Πέδρο, Παπουλής (64′ Γιαννιώτας), Γκακπέ (80′ Πίττας), Μπένσοπ. 

Στον πάγκο: Δημητρίου, Χαραλάμπους, Αντωνιάδης, Βασιλείου, Κυριάκου, Ματέι, Σαρδινέρο, Γιαννιώτας, Πίττας.

Comments
To Top