ΑΝΤΡΕΣ

VAR, πέναλτι και 1-0 οι Σουηδοί (vid)

Ο Κλάεσον ανατράπηκε, ο διαιτητής ζήτησε τη βοήθεια της τεχνολογίας και τελικά έδωσε πέναλτι, με το οποίο ο Γκράνκβιστ έκανε το 1-0 κόντρα στη Νότια Κορέα. Ήταν η τρίτη φορά στο Μουντιάλ που το VAR έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Κλάεσον ανατράπηκε, ο διαιτητής ζήτησε τη βοήθεια της τεχνολογίας και τελικά έδωσε πέναλτι, με το οποίο ο Γκράνκβιστ έκανε το 1-0 κόντρα στη Νότια Κορέα. Ηταν η τρίτη φορά στο Μουντιάλ που το VAR έδειξε την άσπρη βούλα. Το πρώτο μέρος κύλησε με την Σουηδία να είναι μεν ανώτερη όμως να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Αντίθετα, οι Κορεάτες περιορίστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο και περισσότερο περίμεναν τους αντιπάλους ψάχνοντας την ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα. Ενδεικτικό είναι πως ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς τελική προσπάθεια στο τέρμα του Όλσεν. Στο δεύτερο οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκράνκβιστ και στη συνέχεια κατάφεραν να διαφυλάξουν το προβάδισμα τους, παίρνοντας τελικώς τη νίκη.

Στο 64’ ο Κιμ ανέτρεψε τον Κλάεσον μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής αποφάσισε να συμβουλευτεί το βίντεο. Ο Σλοβένος έκανε σωστή χρήση του VAR και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκράνκβιστ που έστειλε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από την άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Από την φάση του γκολ και έπειτα η Σουηδία γύρισε πίσω προκειμένου να διαφυλάξει το προβάδισμά της και δεν επεδίωξε να πετύχει κάποιο δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Έτσι, η Κορέα αξιοποιώντας τους χώρους που βρήκε, πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση. Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε πολύ κοντά στο να την πετύχει όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Λι, ο Χουάνγκ έκανε νέα κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Δείτε το πέναλτι γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Comments
To Top