ΑΝΤΡΕΣ

Στην επανάληψη δεν άφησε περιθώρια!(video)

Το Βέλγιο χάρη σε δύο γκολ του Λουκάκου κι ένα του Μέρτενς έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον πρωτάρη σε Μουντιάλ, Παναμά με 3-0 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 21΄ ο Τόρες πρόλαβε το τελείωμα του Λουκάκου κι έδιωξε πριν περάσει η μπάλα την γραμμή και διατήρησε το 0-0. Στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ο Μέρτενς με μονοκόμματο σουτ θέλησε να σκοράρει όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο 45λεπτο επικράτησε η ποδοσφαιρική λογική και το Βέλγιο κατάφερε να «ξεκλειδώσει» επιτέλους, την άμυνα του Παναμά μόλις στο 47΄ ο Μέρτενς με βολέ έκανε το 1-0 κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της χώρας του που σκοράρει σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ μετά τον Μαρκ Βίλμοτς (1998 και 2002).

Από κει κι έπειτα, το γήπεδο… έγειρε επικίνδυνα και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» Στο 69΄άψογη σέντρα με το εξωτερικό από τον Ντε Μπρόινε, κεφαλιά από κοντά ο Λουκάκου και 2-0.  Έξι λεπτά αργότερα μετά από κάθετη μπαλιά του Αζάρ στον Λουκάκου, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σπουδαίο «τσίμπημα» της μπάλας διαμόρφωσε το τελικό 3-0, φτάνοντας τα 5 γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις με τη φανέλα της εθνικής σε Μουντιάλ και Euro.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

 

Comments
To Top