ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αυτοί που λύγισαν από τα 11 βήματα σε διαδικασία πέναλτι!(video)

Η διαδικασία των πέναλτι αν για τον ουδέτερο ποδοσφαιρόφιλο είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία, για τους ποδοσφαιριστές, είναι μια άχαρη και ψυχοφθόρα διαδικασία και δεν είναι τυχαίο ότι στις πλείστες των περιπτώσεων, τη στιγμή της εκτέλεσης ενός πέναλτι επικρατεί απόλυτη νεκρική σιγή με απίστευτο κοντράστ συναισθημάτων.

Ο Απόλλωνας συμμετείχε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι 5 συνολικά φορές και έχει καταφέρει να προκριθεί στις 3 περιπτώσεις δηλαδή ποσοστό 60% επιτυχία.

Το apollon.365 σας θυμίζει, χρονολογικά, τις τέσσερεις από τις πέντε περιπτώσεις που συμμετείχε η ομάδα μας σε διαδικασία πέναλτι αλλά και τους ποδοσφαιριστές μας που λύγισαν από τα 11 βήματα με κάποιους εξ αυτών να είναι μοιραίοι. Η πέμπτη περίπτωση δεν αναφέρεται γιατί απλούστατα και οι πέντε εκτελεστές ήταν υπέροχοι σκοράροντας όλοι στον ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στο ΑΠΟΕΛ την περίοδο 2015/16!

1998: Γιάπλονετς Τσεχίας – Απόλλων: 2-1, (3-4 στα πέναλτι) Κύπελλο Κυπελλούχων

Επαναληπτικός του πρώτου γύρου του κυπέλλου κυπελλούχων και ο αγώνας παραμένει ισόπαλος και μετά την παράταση και έτσι αναπόφευκτα οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι. Οι Χρήστος Γερμανός και Μιχάλης Χριστοφή αποτυγχάνουν να ευστοχήσουν στην τέταρτη και πέμπτη εκτέλεση πέναλτι αντίστοιχα με τον 19χρονο τότε Χριστοφή να είναι απαρηγόρητος αφού αν ευστοχούσε θα χάριζε την πρόκριση στην ομάδα μας. Τελικά ο σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι Σοφρώνης Αυγουστή καταφέρνει να αποκρούσει τρία στη σειρά πέναλτι και να δώσει την ευκαιρία στον Νεμπόισα Μλαντένοβιτς στην έκτη εκτέλεση πέναλτι για την ομάδα μας να ευστοχήσει δίνοντας μια ιστορική πρόκριση στην ομάδα μας και λυτρώνοντας ταυτόχρονα Γερμανό και Χριστοφή που τελικά δεν αποδείχτηκαν μοιραίοι.

2001: Απόλλων – Ομόνοια: 2-1, (3-4 στα πέναλτι) Ημιτελική φάση Κυπέλλου

Επαναληπτικός της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Κύπρου και ο αγώνας οδηγείται στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι. Ο Ρώσος Ιβανόφ στο δεύτερο και ο σπεσιαλίστας Πάμπος Πίττας στο καθοριστικό πέμπτο πέναλτι αστοχούν αλλά η ομάδα μας και πάλι με ήρωα, ποιόν άλλο, τον Σοφρώνη Αυγουστή, προκρίνεται στον τελικό και έτσι λίγες μέρες αργότερα Ιβανόφ και Πίττας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα!

Αύγουστος 2010: Απόλλων – Ομόνοια: 1-1, (2-3 στα πέναλτι) Σούπερ Καπ

Η ομάδα μας προηγείται με 1-0 στο 53’ με γκολ του Σεμέδο αλλά η Ομόνοια ισοφαρίζει 4 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Λεάντρο με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μίλησε ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας Γιωργαλλίδης, αποκρούοντας το πέναλτι του Νασίφ Μόρις και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών μας, Σεμέδο και Ογκμπούκε, οι οποίοι έστειλαν την μπάλα άουτ, η Ομόνοια έφθασε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Μάιος 2011: Απόλλων – Ομόνοια: 1-1, (2-3 στα πέναλτι) Τελικός Κυπέλλου

Εννέα μήνες αργότερα ξανά αντιμέτωποι Απόλλωνας και Ομόνοια αυτή την φορά στον τελικό κυπέλλου. Ο αγώνας λήγει 1-1 ένα αποτέλεσμα που δεν αλλάζει και μετά την ημίωρη παράταση και έτσι οδηγούμαστε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Εκεί είμαστε στο ίδιο έργο θεατές αφού ήρωας αποδεικνύεται ξανά ο Αντώνης Γιωργαλλίδης και μοιραίοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας Ανδρέας Σταύρου και Ιόν Ερίθε που είδαν τις εκτελέσεις τους να αποκρούονται από τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

 

Comments
To Top