ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σαν σήμερα πριν 29 χρόνια ένα πέταγμα που έμεινε στην ιστορία!(video)

Σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου, 1988 ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει τη συμπολίτιδα ΑΕΛ στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, παιγνίδι το οποίο είχε όμως άδοξο και επεισοδιακό τέλος.

Όλα άρχισαν στο 61’ και, ενώ η ΑΕΛ προηγείτο με 1-0 με γκολ του Πρίλοσνι στο 27’, ο Κολιαντρής κάνει επιθετικό φάουλ στον Μαγιέφσκι ο οποίος αντιδρά και κτυπά με το πόδι του στο πρόσωπο τον Κολιαντρή. Ο Χριστοδούλου (Πουλλέγκερης) της ΑΕΛ και, ενώ προηγουμένως ήταν ήδη χρεωμένος με κίτρινη κάρτα, επιτέθηκε σαν μαινόμενος ταύρος στον Μαγιέφσκι και τον τράβηξε από τα μαλλιά μπροστά στα μάτια του διαιτητή Πενηνταέξ ο οποίος δείχνει κόκκινη κάρτα στον Μαγιέφσκι και αφήνει ατιμώρητο τον βασικό υπαίτιο των επεισοδίων Πουλλέγκερη!

Ακολούθησαν σφοδρές διαμαρτυρίες προς το διαιτητή από πλευράς των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας και ένας «οπαδός» μας εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση, εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και κτυπά τον διαιτητή στο κεφάλι.

Ακολούθησαν συμπλοκές ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και στο κέντρο του γηπέδου και ο Άντρος Χριστοδούλου, επιτίθεται εναντίον του βασικού υπαίτιου των επεισοδίων Πουλλέγκερη με 4-5 ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ μάταια να προσπαθούν να βγάλουν τον Πουλλέγκερη μέσα από τα χέρια του!

Το κακό γενικεύεται με συμπλοκές ποδοσφαιριστών με οπαδών και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Φαλκονέττι, βλέποντας 5 παίκτες της ΑΕΛ εναντίον του Άντρου Χριστοδούλου, ορμά προς τους παίκτες της ΑΕΛ με ένα αεροπλανικό πέταγμα που έχει μείνει στην ιστορία και που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Μετά από 5 λεπτά χαώδους κατάστασης αποκαταστάθηκε η τάξη και ο διαιτητής κρατώντας το κεφάλι του αποχώρησε από το γήπεδο και αργότερα γνωστοποιήθηκε η διακοπή του αγώνα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Δικαστική Επιτροπή κατακύρωσε το παιγνίδι με 2-0 υπέρ της ΑΕΛ βρίσκοντας υπαίτιο της διακοπής την ομάδα μας ενώ τα παρατράγουδα από τον αγώνα με την ΑΕΛ είχαν και συνέχεια με τον Φάλκο να καταδικάζεται στις 4 Οκτωβρίου, 1989 σε φυλάκιση ενός μηνός  για επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου!

 

 

Comments
To Top