ΑΝΤΡΕΣ

Ο Απόλλωνας Λεμεσού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Αρχίζει σήμερα 23 Σεπτεμβρίου η τρίτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, με κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας, το «#BeActive».

Ο Απόλλωνας Λεμεσού για άλλη μια φορά θα συμμετέχει ενεργά στην εβδομάδα του αθλητισμού η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Η εκστρατεία,  ξεκίνησε το 2015 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποσκοπεί στην προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το υπόβαθρο ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η εμπλοκή στον αθλητισμό και στη σωματική δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε όλη την ήπειρο, επηρεάζοντας την υγεία των πολιτών και την οικονομία συνολικά. Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί αυτό, κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφιερώνει μια εβδομάδα στην προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού:

ΓΙΑΤΙ;

Ο αθλητισμός και η φυσική δραστηριότητα συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των Ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο ενασχόλησης με τη φυσική δραστηριότητα παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και  σε ορισμένες χώρες,  ακόμη και μείωση. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και του ενεργού πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσο για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

ΠΟΙΟΣ;

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και στη φυσική δραστηριότητα και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Η Εβδομάδα είναι για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημόσιων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος, των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα.

ΠΟΤΕ;

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχουσες χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας αθλητισμού.

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ!

Ο Απόλλωνας Λεμεσού καλεί τον κάθε φίλαθλο της ομάδας μας και όχι μόνο να στηρίξουν και συμμετάσχουν ενεργά σ΄αυτή την πρωτοβουλία, κάνοντας πρώτα καλό στον ίδιο τους τον εαυτό και ακολούθως στην κοινωνία μας γενικότερα

#BeActive:  http://ec.europa.eu/sport/week

Γραφείο Τύπου

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

 

Comments
To Top