ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ένας πρώην προπονητής μας έριξε στο καναβάτσο την Εθνική Κύπρου!(video)

Η στήλη σας μεταφέρει 23 ολόκληρα χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου, 1994 όταν η Εθνική Κύπρου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994 , με τιμονιέρη τον Αντρέα Μιχαηλίδη, αντιμετώπισε στο Βουκουρέστι, την Εθνική Ρουμανίας.

H Εθνική μας έχασε με 2-1 σε μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις της και προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Άντρου Σωτηρίου όμως ένας πρώην προπονητής του Απόλλωνα ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου θα πάρει τον αγώνα πάνω του και με 2 εκπληκτικά γκολ θα γυρίσει τον αγώνα τούμπα δίνοντας την νίκη στην Εθνική Ρουμανίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι λίγους αργότερα η Εθνική Ρουμανίας θα κάνει εκπληκτική πορεία στο παγκόσμιο κύπελλο της Αμερικής φτάνοντας μέχρι και τα προημιτελικά χάνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά στα πέναλτι από την Σουηδία που τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση!

Η σύνθεση της Εθνικής Κύπρου: Πετρίδης, Καλοθέου, Πίττας, Κ. Κωνσταντίνου, Ευαγόρας, (79’ Ξιούρουππας), Γιαγκουδάκης, Μ. Χαραλάμπους, Λάρκου, Σωτηρίου, Παπαβασιλέιου, Σαββίδης, (89’ Κ. Παναγή).

 

Comments
To Top