ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Έγκαιρες κινήσεις ουσίας για τις μεταγραφές Ιανουαρίου!(πίνακας)

Kατά τη μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου η κάθε διοίκηση προσπαθεί να προσθέσει από 1-4 αξιόλογους ποδοσφαιριστές, με τις αντίστοιχες αφαιρέσεις, έτσι ώστε να προσπαθήσει ν’ αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας αλλά και να διορθώσει κάποια από τα λάθη του καλοκαιριού.

Είναι όμως αλήθεια και θα πρέπει να το παραδεχτούμε ότι κάθε φορά που πλησιάζει αυτή η περίοδος παρατηρείται μια αδικαιολόγητη διστακτικότητα που οδηγεί σε αχρείαστη καθυστέρηση η οποία πολλές φορές αποδεικνύεται ζημιογόνα σε αγωνιστικό επίπεδο για την ομάδα μας.

Θεωρούμε ότι ειδικά την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου ο Απόλλωνας  θα πρέπει να προχωρεί σε δοκιμασμένες και σίγουρες λύσεις είτε από την εγχώρια αγορά είτε από την ελληνική αγορά γιατί απλά τέτοια περίοδο δεν υπάρχει καμία «πολυτέλεια» για λάθος επιλογές αλλά ούτε και για πειράματα.

Το πλεονέκτημα της μεταγραφής από ομάδες της Κύπρου είναι από τη μία ότι ο χρόνος προσαρμογής των ποδοσφαιριστών αυτών είναι σχεδόν μηδαμινός και έτσι περιορίζεται το ρίσκο ενός χειμερινού «παλτού» στο ελάχιστο και από την άλλη από την πρώτη κιόλας αγωνιστική μέσα στον Ιανουάριο οι νέοι ποδοσφαιριστές θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τη μεταγραφική ενίσχυση από την ελληνική αγορά.

Το Α και το Ω θεωρούμε ότι είναι ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός. Με βάση τις τελευταίες 5 περιόδους έχουμε κάνει μια μικρή έρευνα η οποία παρουσιάζεται στον πιο κάτω πίνακα.

Από τους 17 ποδοσφαιριστές που έχουν γίνει μεταγραφή,  ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε από την πρώτη αγωνιστική της μεταγραφικής περιόδου ήταν ο Χάρολτ Ρέινα (4-1-2014), 7 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στα μέσα με τέλη του μήνα Ιανουαρίου, 8 μέσα στον μήνα Φεβρουάριο και ένας στις αρχές Μαρτίου!

Να σημειώσουμε ότι από τους 17 ποδοσφαιριστές που μεταγράφηκαν τον Ιανουάριο τις τελευταίες 5 αγωνιστικές περιόδους, οι μόνοι που συνέχισαν και την επόμενη περίοδο ήταν οι Φροξυλιάς, Χιούγκο Λόπεζ, Κολοκούδιας, Νούνο Λόπες, Μαγκλίτσα και Μακρίδης ενώ από τις 17 μεταγραφές Ιανουαρίου, επιτυχημένες μεταγραφές θεωρούνται μόνο οι μεταγραφές Χιούγκο Λόπεζ, Σούρτου, Νούνο Λόπεζ, Μαγκλίτσα και Μακρίδη δηλ. ποσοστό επιτυχίας 29%!

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι από την κυπριακή αγορά αποκτήθηκαν 6 μόνο ποδοσφαιριστές οι Ζε Βιτόρ, Εστεμπάν Σολάρι, Χιούγκο Λόπεζ, Έντβιν Ουόν, Κολοκούδιας και Κωνσταντίνος Μακρίδης.

To Top