ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Τι κοινό ενώνει Ζοάο Πάιβα και Μπρούνο Βάλε;

Και οι δύο πορτογάλοι, ο ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα και ο άλλος νυν. Ο ένας, Ζοάο Πάιβα, αγωνίστηκε για 2 ½ χρόνια (2005-2007) στον Απόλλωνα, συνεισφέροντας σημαντικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2005/06 και κατάφερε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές των οπαδών του Θρύλου και ο άλλος, Μπρούνο Βάλε, αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο της ομάδας μας και είναι ο ποδοσφαιριστής που άλλαξε το ρου της ιστορίας του Απόλλωνα.

Τι κοινό όμως ενώνει τους δύο πορτογάλους άσους πέραν του γεγονότος ότι έχουν γεννηθεί την ίδια χρονολογία το 1983 με διαφορά μόλις 2 μηνών;

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι Ζοάο Πάιβα και Μπρούνο Βάλε υπήρξαν συμπαίκτες και έχουν αγωνιστεί και έχουν διακριθεί με όλα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας τους μέχρι και την Εθνική U-20. Έχουν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-17 το Μάιο 2000, με τον Πάιβα να σκοράρει το πρώτο γκολ στη διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό αγώνα κόντρα στο φαβορί της διοργάνωσης Εθνική Γερμανίας την οποία απέκλεισαν με 6-5 και με τον Μπρούνο Βάλε ήρωα αποκρούοντας το τελευταίο καθοριστικό πέναλτι του Γερμανού Moritz Volz!

Μαζί Πάιβα και Βάλε κατέκτησαν επίσης με την Εθνική Πορτογαλίας U-20 το τουρνουά της Τουλόν το 2003 με τον Πάιβα να σκοράρει 2 γκολ στον τελικό κόντρα στην Εθνική Ιταλίας στην νίκη με 3-1 στις 21 Ιουνίου με τον Μπρoύνο Βάλε να ανακηρύσσεται ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά!

To Top