ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ήταν 4 Ιανουαρίου του 1995!(video)

Παρότι την προηγούμενη σεζόν η ομάδα μας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, ο ποδοσφαιρικός μαραθώνιος 1994-95 δεν είχε ξεκινήσει με τους καλυτέρους αιώνιους! Φυγή Φέρνερ, πολλά εσωτερικά προβλήματα και σε μια σεζόν -η μοναδική μέχρι στιγμής με τρεις γύρους -ο Απόλλωνας βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο θεσμό του πρωταθλήματος!

Ωστόσο στις 4 Ιανουαρίου του 1995 φόρεσε το καλό του «κουστούμι» και Μακάρειο στάδιο πραγματοποιώντας μια εμφάνιση από τα παλιά επικράτησε με 0-2 του ΑΠΟΕΛ. Σκόρερ για την ομάδα μας ο συνήθης ύποπτος Μιλέγκο Σπόλιαριτς κι ένας νεαρός τότε μεσοεπιθετικός ονόματι Πέτρος Μηνά γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών μας και η διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες.

Ήταν μια νίκη βάλσαμο στις «πληγές» που είχαν ανοίξει εκείνη τη σεζόν, με τον Πέτρο να πραγματοποιεί μια εξαιρετική εμφάνιση και να γοητεύει τους «κυανόλευκος» υποστηρικτές. Παρότι η πορεία του με τον «θεό» στο στήθος ήταν σύντομη, αφού την επόμενη σεζόν έφυγε δανεικός εντούτοις κατάφερε σε εκείνον τον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο κατάφερε να αποσπάσει το χειροκρότημα του κόσμου μας!

Αγωνιζόμενος σε 22 παιχνίδια και σκοράροντας δύο γκολ έδωσε τον καλύτερο του εαυτό ενώ να σημειωθεί ότι η ομάδα μας εκείνη την σεζόν μπόρεσε στο θεσμό του Κυπέλλου να πάει μέχρι τον τελικό χάνοντας όμως με 4-2 από τον ΑΠΟΕΛ, με τον Πέτρο να έχει ενεργή συμμέτοχη σε εκείνη την πορεία!

Αξιοσημείωτο οτί εκείνη η νίκη στις 4 Ιανουαρίου του 1995,  ήταν και η τελευταία που σημείωσε η ομάδα μας στο Μακάρειο στάδιο αφού η αμέσως επόμενη ήταν την περίοδο 2000-2001 πάλι με 0-2 στο νέο ΓΣΠ!

 

To Top