ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το πρώτο του γκολ «μύρισε» τίτλο!(video)

Περίοδος 1990/91 και στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στις 10 Μαρτίου, 1991 στο Τσίρειο στάδιο διεξάγεται ο «τελικός του πρωταθλήματος» όπου η ομάδα μας διασταυρώνει τα ξίφη της με την Ανόρθωση στο πιο σημαντικό μέχρι τότε αγώνα στην ιστορία του Απόλλωνα αφού με πιθανή νίκη θα έβαζε γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου ιστορικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα μας προηγείται με 2-1 με γκολ του Πάμπου Χριστοφή και Άγγελου Τσολάκη και ο αγώνας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού χωρίς κανείς να μπορεί να προδιαγράψει την τελική έκβαση του παιγνιδιού.

Τέσσερα όμως λεπτά πριν το τέλος ο αρχηγός ξεχύνεται μπροστά σπάζει στα δεξιά την μπάλα στον Πτακ και αυτός με εξαιρετική διαγώνια μπαλιά βρίσκει τον Χρήστο Ιωσηφίδη ο οποίος αφού την κοντρολάρει υπέροχα με ψύχραιμο τρόπο την πλασάρει στα δίχτυα του Γκάβελη σφραγίζοντας τη νίκη τίτλου για την ομάδα μας με 3-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Χρήστου Ιωσηφίδη με τη φανέλα του Απόλλωνα το μοναδικό του που πέτυχε την περίοδο 1990/91 αναμφίβολα όμως ένα από τα πιο σημαντικά γκολ του Απόλλωνα στην πορεία προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

 

To Top