ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Από πλευράς στατιστικής κόντρα στην ΑΕΚ στο Τσίρειο!

Ο Θρύλος σημείωσε τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ Λάρνακας στις 21 Νοεμβρίου, 1998 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της περιόδου 1998/99 με σκορ 5-0 με χατ-τρικ του Μιλένκο Σπόλιαριτς και ένα γκολ των Νικόδημου Παπαβασιλείου και Μάριου Θεμιστοκλέους.

Ο ποδοσφαιριστής που είχε την καλύτερη παράδοση σε εντός έδρας αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ ήταν ο Σπόλιαριτς με 6 γκολ ο οποίος μαζί με τον Ούκας Σόσιν είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές μας οι οποίοι έχουν σημειώσει χατ-τρικ κόντρα στην ΑΕΚ ενώ ο Νικόδημος Παπαβασιλείου με 2 γκολ είναι ο κύπριος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας. Μόνο ένας ποδοσφαιριστής μας έχει σκοράρει δύο γκολ σε ένα αγώνα και αυτός είναι ο Γεωργιανός Γκεόργκι Σεγκέλια την περίοδο 2001/02, παιγνίδι το οποίο έληξε με νίκη της ομάδας μας με 2-0.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που σκόραραν σε τρία συνεχόμενα εντός έδρας παιγνίδια κόντρα στη ΑΕΚ είναι οι Σπόλιαριτς και Παπουλής ενώ ο τελευταίος κύπριος ποδοσφαιριστής μας που σκόραρε εντός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ είναι ο άλλοτε αρχηγός της ομάδας μας, και τώρα ποδοσφαιριστής του Άρη, Κρίστης Θεοφίλου στις 13 Νοεμβρίου, 2005 στην νίκη μας με 3-0!

Η μεγαλύτερη μας ήττα εντός έδρας από την ΑΕΚ σημειώθηκε στην πρεμιέρα της περιόδου 2014/15, με 5-2, παιγνίδι που έχουν επιτευχθεί και τα περισσότερα γκολ σε ένα αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων!

Το 1ο ιστορικό γκολ του Απόλλωνα επί της ΑΕΚ Λάρνακας εντός έδρας σημείωσε ο μεγάλος Σλάτζιαν Τσέποβιτς στις 29 Οκτωβρίου, 1994 στην πρώτη μας νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0.

To Top