ΣΤΙΓΜΕΣ

Ο Απολλωνίστας, Μίλαν Τραϊκοβιτς!(Φώτο)

Ο Μίλαν Τραϊκοβιτς γεννήθηκε στην Σερβία το 1992. Είναι πολιτογραφημένος Κύπριος καθώς ζει από μικρός στο νησί μας και αυτό εξαιτίας του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία που ανάγκασε την οικογένεια του Μίλαν να «κατηφορίσει» στο νησί μας Αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας στίβου στο αγώνισμα των 110μ με εμπόδια και είναι κάτοχος του παγκυπρίου ρεκόρ με χρόνο 13.39.

Από μικρός και ερχόμενος στην Κύπρο ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στις ακαδημίες του Απόλλωνα μας. Ήταν μέλος του κλιμακίου που έκανε προπονήσεις στον Άγιο Τύχωνα υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή της ομάδας U13 του Απόλλωνα, Μαρίνου Ερμογένους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Μίλαν έκανε προπονήσεις μαζί με τον νυν διεθνή ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Μάριο Στυλιανού. Παρά την πολύ καλή του ποδοσφαιρική παρουσία τελικά τον κέρδισε ο στίβος και έτσι γράφτηκε στον ΓΣΟ.

Ο Μίλαν, πήρε το Ολυμπιακό όριο στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ με χρόνο 13.39 και έτσι βρίσκεται ανάμεσα στους εφτά αθλητές του Κυπριακού στίβου που βρίσκονται στο Ρίο. Ήδη τα ξημερώματα σήμερα (16/8) κέρδισε την είσοδο του στις ημιτελικές σειρές των 110 μέτρων μετ΄εμποδίων και θα αγωνιστεί ξημερώματα Τετάρτης για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Η ιστοσελίδα μας του εύχεται κάθε επιτυχία και γιατί όχι και ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Καλή επιτυχία ευχόμαστε και στους δύο αθλητές του άλματος εις ύψος, Δημήτρη Χονδροκούκη και Κυριάκο Ιωάννου. Κάντε μας περήφανους παλικάρια!

Ευχαριστίες σε φίλη της ιστοσελίδας μας, για την φωτογραφία που μας έστειλε από το προσωπικό της αρχείο. Ο Μίλαν σε ηλικία 12 χρονών, με τον Πάιβα στο «βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου», τη χρονιά που το τέλος της, μας έφερε να πανηγυρίζουμε τον τίτλο του πρωταθλήματος! 

 

 

 

To Top