ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ένα παιχνίδι παράδειγμα προς αποφυγή!(video)

Το www.apollon365.news γυρνάει το ρολόι του χρόνου 13 χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα στην ποδοσφαιρική περίοδο 2003-04! Στις 13 Δεκεμβρίου, 2003 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής ο Απόλλωνας του Ίλιε Ντουμιτρέσκου αντιμετώπισε την Αναγέννηση Δερύνειας στο Τσίρειο στάδιο με την ομάδα μας να είναι πρωταθλήτρια χειμώνα και να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς μπροστά από τους αιώνιους της Λευκωσίας, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, έχοντας την καλύτερη επίθεση με 32 γκολ και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 4 μόνο γκολ!

Ο Απόλλωνας προερχόταν, από μια εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 5-0 κόντρα στη Δόξα Κατωκοπιάς ενώ η ομάδα της Αναγέννησης Δερύνειας βρισκόταν στην 12η θέση της βαθμολογίας διαθέτοντας τη χειρότερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με 8 μόνο γκολ και έχοντας 241’ λεπτά χωρίς να σκοράρει κάποιο γκολ!

Ο αγώνας από την αρχή εξελισσόταν, όπως αναμενόταν, σε παράσταση για έναν αποτελώντας έναν «κυανόλευκο» μονόλογο με ένα απίστευτο ρεσιτάλ κραυγαλέων ευκαιριών. Η ομάδα μας είχε περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες, ένα δοκάρι, δύο προσπάθειες που ανακόπηκαν στην γραμμή του τέρματος, ένα ακυρωθέν γκολ ενώ ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Δερύνειας, Άνταμ Βέζερ, είχε πραγματοποιήσει το παιγνίδι της ζωής του, κατεβάζοντας κυριολεκτικά τα ρολά και σταματώντας κάθε προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις!

Και όμως αντί η ομάδα μας να θριαμβεύσει με σκορ μαμούθ, στη μοναδική φορά που η Αναγέννηση Δερύνειας πέρασε τη σέντρα, στο 38’, κατάφερε να προηγηθεί με τον Κώστα Γεωργίου υποχρεώνοντας την ομάδα μας σε οδυνηρή ήττα με 0-1.

Η ήττα αυτή διέλυσε τη ψυχολογία της ομάδας μας και από τον αγώνα αυτό η αγωνιστική παρουσία της ομάδας δεν ήταν ποτέ πια η ίδια αρχίζοντας μια απίστευτη κατηφόρα που δεν είχε τελειωμό!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τον αγώνα με την Αναγέννηση Δερύνειας ο Απόλλωνας δέχτηκε 4 σερί ήττες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και στους εναπομείναντες 12 αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα μας πήρε μόνο 13 από τους διαθέσιμους 36 βαθμούς κερδίζοντας 4 αγώνες, χάνοντας τους επτά και παίρνοντας μια ισοπαλία καταφέρνοντας με χίλια ζόρια και αγκομαχώντας να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας παρέα με την συμπολίτιδα ΑΕΛ, την οποία αξίζει να σημειωθεί, ότι με το τέλος του α’ γύρου προσπερνούσαμε 18 ολόκληρους βαθμούς!

Ένα παιχνίδι παράδειγμα προς αποφυγή!

Η σύνθεση της ομάδας μας: Aυγουστή, Θεοφίλου, (Mαραγκός 81΄), A. Δημητρίου, M. Aντωνίου, Iακώβου, Mπογκτάν, Σίμπικ, (Mίτσιγγας 68΄), A. Aντωνίου, (Α. Σοφοκλέους 61΄), Σόσιν, Αλ. Πίττας, Mουζαουΐ.

 

To Top