ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν…

Μέσα από στατιστικές αναλύσεις κι αναφορές προκύπτουν συχνά ενδιαφέροντα στοιχεία. Στοιχεία που συγκροτούν ποδοσφαιρικές ιστορίες μένοντας ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου. Οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει πως προδικάζουν μελλοντικά αποτελέσματα.

Ο Απόλλωνας μέχρι τώρα (5/6/16) προκρίθηκε στο τελικό του δεύτερου τη τάξει θεσμού δεκαπέντε φορές. Κατάφερε να το κατακτήσει οχτώ φορές με ποσοστό επιτυχίας 53.3 %. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως οπότε ο Θρύλος έμενε πίσω στο σκορ δεν κατόρθωνε ποτέ να στεφθεί Κυπελλούχος αν εξαιρέσει κανείς την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου με τη Νέα Σαλαμίνα όπου παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πανηγύρισε το βαρύτιμο τρόπαιο! Τρις με την Ομόνοια και από μία με τον ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ κι Ανόρθωση δεν μπόρεσε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδεμένα.

Από την άλλη όταν προηγείτο, αν εξαιρεθεί η περίοδος 1994 – 95 όπου η ομάδα μας ενώ προηγήθηκε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ εντούτοις γνώρισε την ήττα, το βαρύτιμο τρόπαιο κατέληγε πάντοτε στη Λεμεσό. Δηλαδή σε σύνολο εννέα αγώνων που τέθηκε επικεφαλής έχασε μόνο μια φορά με ποσοστό επιτυχίας 89%.

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν, φτάνει να τύχουν της απαιτούμενης προσοχής.

To Top