ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Του Θρύλου το παντοτινό «δέκα το καλό»! (video)

Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν φορώντας την τιμημένη φανέλα με το θεό Απόλλωνα στο στήθος αλλά πολύ λίγοι στιγμάτισαν ανεξίτηλα με την παρουσία τους την ιστορία της ομάδας μας και ακόμα λιγότεροι ανάγκασαν την ποδοσφαιρική Κύπρο να μιλά γι’ αυτούς! Στους ποδοσφαιριστές αυτής της κατηγορίας συμπεριλαμβάνεται σίγουρα και ο Γιαννάκης Ιωάννου, το παντοτινό «δέκα το καλό» που έγραψε τη δική του «χρυσή» σελίδα στον Απόλλωνα.

Ήταν 19 Μαρτίου του 2009, ο Γιαννάκης Ιωάννου, ο ποδοσφαιριστής που αγάπησε και υπηρέτησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του τον Απόλλωνα, «έφυγε» από την ζωή, σε ηλικία μόλις 50 ετών, βυθίζοντας στο πένθος σύσσωμη την Απολλωνίστικη οικογένεια, το κυπριακό ποδόσφαιρο και όποιον είχε την τιμή να τον γνωρίσει.

Με τον αριθμό «10» στην πλάτη, ο αείμνηστος Γιαννάκης αγωνίστηκε για 17 ολόκληρα χρόνια στον Απόλλωνα και τον υπηρέτησε σαν «πιστός στρατιώτης». Σημείωσε 62 γκολ στο θεσμό του πρωταθλήματος και βρίσκεται στην 5η θέση των κύπριων σκόρερ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ όλων των εποχών, κατέκτησε το Κύπελλο την ποδοσφαιρική περίοδο 1985/86, (2-0 στον τελικό το ΑΠΟΕΛ), ενώ είχε και οκτώ συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο μεγάλος Άντρος Χριστοδούλου, τον οποίο συνέδεε μια μακροχρόνια και αδελφική φιλία με τον αείμνηστο Γιαννάκη Ιωάννου, σε συνέντευξη του στο www.apollon365.news τον Δεκέμβριο του 2014, είχε πει τα εξής για τον ποδοσφαιριστή, αλλά και άνθρωπο Γιαννάκη Ιωάννου: «Ήταν άνθρωπος ντόμπρος και αυτό που ήθελε να σου το πει σου το έλεγε πάντοτε μπροστά σου και ποτέ πίσω σου. Σαν ποδοσφαιριστής ο Γιαννάκης Ιωάννου ήταν γεννημένος νικητής και δεν ήθελε να χάνει ούτε στα διτέρματα των προπονήσεων. Ήταν ένας από τους καλύτερους χειριστές της μπάλας, τεχνίτης, είχε πολύ καλές τοποθετήσεις μέσα στο παιγνίδι που του έδιναν τη δυνατότητα να παίρνει την μπάλα και να την δίνει την κατάλληλη στιγμή στους συμπαίκτες του, αν και εφόσον έκαναν τη σωστή κίνηση, ενώ είχε επίσης μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα».

Ο μεγάλος αυτός ποδοσφαιριστής είχε κατορθώσει να κερδίσει την αναγνώριση και τον σεβασμό συμπαικτών και αντιπάλων και έχει περάσει στην ιστορία για όλα όσα έχει προσφέρει στον Απόλλωνα αλλά και στο ποδόσφαιρο μας γενικότερα. Ο Απόλλωνας αισθάνεται περήφανος που αυτός ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής ανήκε στις τάξεις του γιατί πάνω από όλα ο Γιαννάκης Ιωάννου ήταν ένας σπουδαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

 

 

To Top