ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο (ιτς) που μόνο σκόρερ δεν ήταν!(video)

Την περίοδο 1999/2000 η ομάδα μας βρισκόταν στην αναζήτηση ενός φορ περιοχής που θα έδινε λύσεις στο εύκολο γκολ και που θα αναπλήρωνε επάξια το μεγάλο κενό του τεράστιου Σλάτζιαν Τσέποβιτς που αποχώρησε από την ομάδα μας την περίοδο 1995/96.

Η Γιουγκοσλαβική σχολή «έβγαινε» στην ομάδα μας με την προσφορά των Πεσίρεβιτς, Σπόλιαριτς, Τσέποβιτς, Κρισμάρεβιτς να ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη για τον νέο επιθετικό που θα ερχόταν στην ομάδα. Έτσι αποκτήθηκαν τρεις «λεγεωνάριοι» από την πρώην Γιουγκοσλαβική αγορά, οι Τελζίκοβιτς, Μάσιτς και Ντέγιαν Πέκοβιτς με τον τελευταίο να έμελλε να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας μας αφού δίκαια θεωρείται ως ο χειρότερος επιθετικός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα με το Θεό Απόλλωνα στο στήθος!

Ο Πέκοβιτς από τις πρώτες του εμφανίσεις προβλημάτισε με τις ικανότητες του, ή για την ακρίβεια με την παντελή έλλειψη αυτών. Άτσαλος ποδοσφαιριστής, με ατσούμπαλο κορμί χωρίς καμία τεχνική κατάρτιση δεν έμοιαζε με τίποτα σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επιθετικός με τελειώματα της πλάκας, έβλεπε τα γκολπόστ σαν κλειδαρότρυπα, δεν είχε καμία αίσθηση του χώρου και του χρόνου και η απόδοση του στο γήπεδο έμοιαζε κωμική! Θεωρητικά αγωνιζόταν ως σέντερ-φορ αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε καμία θέση στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου! Η διαφορά επιπέδου του με τους υπολοίπους ποδοσφαιριστές μας ήταν τόσο αισθητή που ήταν σαν να είχες πάρει έναν τυχαίο τύπο που περνούσε έξω από το γήπεδο προπονήσεων και να τον έχεις πετάξει ξαφνικά μέσα σ’ ένα παιχνίδι πρώτης κατηγορίας!

Αγωνίστηκε σε 20 παιγνίδια πρωταθλήματος με την ομάδα μας, σκοράροντας 3 γκολ, όλα με άκρως θεαματικό τρόπο, προ κενής εστίας (!) ενώ το highlight της παρουσίας του με την ομάδα μας ήταν ο ξέφρενος πανηγυρισμός του νικητήριου μας γκολ στις καθυστερήσεις κόντρα στη Αναγέννηση Δερύνειας.

Ο Ντέγιαν Πέκοβιτς, μοιραία, μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και να μην αποδείχθηκε μηχανή του γκολ αλλά κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στο «πάνθεον» των μεγαλύτερων «παλτών» επιθετικών στην ιστορία της ομάδας μας, προσφέροντας στους οπαδούς μας άπειρες στιγμές γέλιου και ποδοσφαιρικής μαγείας!

{youtube}R4hakQG7VwY{/youtube}

 

{loadposition belowcontent}

 

To Top