ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Πολλά τα οφέλη αυτής της συνεργασίας»

Μια σημαντική συνεργασία ξεκίνησε το Σωματείο μας με τον περίφημο Άγιαξ Ολλανδίας σε επίπεδο ακαδημιών. Ως γνωστό πραγματοποιήθηκε και σχετική εκδήλωση πρόσφατα στο οίκημα του Σωματείου όπου επισημοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η σημαντική συνεργασία.

Το www.apollon365.news συνομίλησε με την υπεύθυνη του Ajax Online Academy στην Κύπρο Ελένη Τύμβιου όπου επισήμανε τα οφέλη των ακαδημιών της ομάδας μας από αυτή την συνεργασία «Είναι ιδιαίτερη η τιμή για εμάς που αρχή του προγράμματος μας στην Κύπρο έγινε με την συνεργασία της ακαδημίας μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Απόλλωνας. O AFC Ajax δημιούργησε το πρόγραμμα «Ajax Online Academy» το οποίο το διαθέτει σε Ακαδημίες σε όλο τον κόσμο και είναι ακριβώς το ίδιο, που εκπαιδεύονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές στην ακαδημία του Αίαντα στην Ολλανδία. Το προπονητικό πρόγραμμα του Ajax αφορά τις ηλικίες 6-19 ετών» ήταν το αρχικό της σχόλιο ενώ στην συνέχεια τόνισε: «Στο πρόγραμμα υπάρχουν περισσότερες από 850 προπονήσεις του Ajax είναι διαθέσιμες και υποστηρίζονται από κινούμενες εικόνες (animations) και video οι οποίες έχουν δημιουργηθεί ανάλογα την ηλικιακή κατηγορία, το στόχο, και την περίοδο προετοιμασίας τους. Οι στόχοι βασισμένοι ανά ηλικιακή κατηγορία και χρονική περίοδο και περιλαμβάνει: Νευρομυϊκή Συναρμογή, Πάσες & Κοντρόλ Μπάλας, Ντρίπλες, Κεφαλιές, Παιχνίδια Κατοχής Μπάλας, Σουτ, Παιχνίδια Θέσεων και Τελικό Παιχνίδι. Επιπλέον, ο προπονητής έχει τη δυνατότητα αν επιθυμεί να δημιουργήσει και να χρησιμοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής παίκτη. Επίσης, μπορεί να προσθέτει αναλύσεις αγώνων, σημειώσεις συμπεριφοράς και τεχνικές αξιολογήσεις. Έτσι στο τέλος της χρονιάς θα υπάρχει μια πλήρη εικόνα για το προφίλ και την εξέλιξη του κάθε ποδοσφαιριστή».

Eρωτηθείς αν σε κάποια φάση θα δούμε προπονητές της περίφημης ολλανδικής σχολής στην Κύπρο για να αξιολογήσουν τους ποδοσφαιριστές μας ανέφερε: «Πράγματι στα πλαίσια της συνεργασίας μας είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν και διάφορες δράσεις. Πιο συγκεκριμένα παρέχονται σεμινάρια για τους προπονητές της ακαδημίας με διακεκριμένους εκπαιδευτές του προγράμματος του Ajax Online Academy αλλά και επισκέψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του AFC Ajax στην Ολλανδία για να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας και την ανταλλαγή απόψεων. Πέραν από τους προπονητές, οι μικροί ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έχουν την δυνατότητα να αξιολογηθούν και να προπονηθούν από τους προπονητές του προγράμματος Ajax Online Academy. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τους θα δημιουργηθούν οι επίλεκτες ομάδες σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και θα ενσωματωθούν με παιδιά από άλλες ακαδημίες-συνεργάτες μας και να εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε διεθνή τουρνουά και φιλικά παιχνίδια».

 

{loadposition belowcontent}

To Top