ΘΡΥΛΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Να τραγουδάς από ψηλά…

«Να τραγουδάς από ψηλά περήφανα και δυνατά…» φωνάζει ένα Θρυλικό σύνθημα για τα αδέλφια μας που δεν είναι πια μαζί μας, ένα σύνθημα που ο Θεόδοτος Ελισσαίου άλλως Σώστης εδώ και δέκα ολόκληρα χρόνια το φωνάζει πιο περήφανα και πιο δυνατά από την γειτονιά των αγγέλων !
Ήταν σαν σήμερα (9/6) πριν από δέκα ακριβώς χρόνια που ο «κυανόλευκος» Σώστης έφυγε τόσο άδικα  από την ζωή μετά από ανακοπή καρδίας,  ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να λατρεύει την ιδέα που λέγεται Απόλλων και που τώρα διηγιέται εκεί που βρίσκεται, «κυανόλευκες» ιστορίες στους υπόλοιπους αγγέλους! 
 
Γεννημένος εν έτη 1966 στην «κυανόλευκη» πρωτεύουσα της ορεινής Λεμεσού το χωριό Πάχνα, θα γαλουχηθεί από μικρό παιδί με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και φυσικά με την μεγάλη ιδέα που λέγεται Απόλλων!
 
Οδηγός λεωφορείων στο επάγγελμα,  θα πάρει από τους φίλους του το παρατσούκλι Σώστης  αφού είχε το στυλ του πρωταγωνιστή της επικής ελληνικής σειράς  η «Κραυγή των Λύκων» . Από  νεαρή ηλικία η «κυανόλευκη» οικογένεια θα γίνει μέρος της καθημερινότητας του. Είτε ως οδηγός του λεωφορείου των Ακαδημιών, είτε από άλλα πόστα ο  Σώστης θα ταυτίσει ολόκληρη την ζωή του με τον Θρύλο! 
 
Η Θρυλική «κυανόλευκη» μασκότ!
 
Την δεκαετία του 90’ θα πάρει την σκυτάλη από τον  Παύλο Νούρμη και θα γίνει ο δεύτερος που θα φορέσει την στολή της Θρυλικής μασκότ, οδηγώντας τους ποδοσφαιριστές μας μέσα  σε αποθέωση από την καταπακτή προς τη δυτική για να χαιρετίσουν τον «κυανόλευκο» κόσμο!  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θρυλική μασκότ  ήταν η πρώτη μασκότ που εμφανίστηκε στα Κυπριακά γήπεδα εν έτη 1983!
 
Για τον Θρύλο έκανε πολλά ο Σώστης, έζησε τόσα συναισθήματα που με λόγια δεν μπορείς να τα περιγράψεις! Συνομιλώντας με τον μεγάλο του γιο Μιχάλη τον συνεχιστή της Θρυλικής μασκότ για κάποια χρόνια, μας ανέφερε ότι μετά τον αγώνα της πρεμιέρας της περιόδου 2001-2002 με την Ομόνοια στο Μακάριο στάδιο, ο πατέρας του επισκέφτηκε τον γιατρό ο οποίος του είχε αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε πάθει πέντε αλλεπάλληλα μικρά εμφράγματα από το άγχος και την πίεση του!!!! 
 
Λίγο πριν απο τον τελικό του 2001 με την Νέα Σαλαμίνα
 
Το πιο συγκλονιστικό όμως που μας διηγήθηκε ήταν ένα γεγονός που πραγματικά δείχνει το τι ήταν για τον Σώστη ο Απόλλωνας! «Κυριακή στις 6 Ιουνίου του 2004 και μαζί με τον πατερά μου βρισκόμασταν στο αγαπημένο του χωριό την Πάχνα όταν ξαφνικά τον ρώτησαν αν μπορούσε να μου δώσει το κυανόλευκο» φυλακτό που είχε  πάντα στο λαιμό του» μας εξιστορεί ο Μιχάλης και συνεχίζει: «Τότε ο πατέρας με είδε στα μάτια το έβγαλε και μου λέει « Στο δίνω με μια όμως υπόσχεση. Που θα πεθάνω θέλω να με ντύσετε με την στολή του Απόλλωνα και να με τυλίξετε με μια Ελληνική σημαία»! Μετά από τρεις μέρες απεβίωσε όμως ότι ζήτησε έγινε»!!!
 
Αυτός ήταν ο Σώστης, ένας αγνός αλλά συνάμα παθιασμένος υποστηρικτής του Θεού που μας τραγουδά κάθε αγωνιστική από ψηλά περήφανα και δυνατά!  
 
Με τα δύο του παιδιά Μιχάλη (αριστερά) και Οδυσσέα (δεξιά) μετα την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος το 1991 
 
{loadposition belowcontent}
 
To Top