ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝ

Κάπου εδώ οφείλω να πω ένα μπράβο στον συνεργάτη μου Άθω Παπαμιχαήλ για την συνεχή και λεπτομερή κάλυψη και ενημέρωση του Ευρωπαϊκού ταξιδιού των κοριτσιών μας. Νιώθαμε σαν να ήμασταν εκεί σε όλη την πορεία και τα στάδια του ταξιδιού.

Μεγαλύτερο μπράβο όμως αξίζει στις Apollon Ladies F.C και στην τεχνική τους ηγεσία (τόσο την υπάρχουσα αλλά και σε αυτή που συνέβαλε για να κτιστεί και για να μιλάμε τώρα για αυτό το οικοδόμημα ) που μας έδειξαν πως διαθέτουν στόφα, ποιότητα, πάθος και επαγγελματισμό ίσο μεγάλων Ευρωπαϊκών ομάδων.

Κατέστησαν σαφές ότι μπορούν να δουν με θράσος τον όποιο αντίπαλο στα μάτια. Η παρουσία τους σε όλα τα σαλόνια εμπνέει σεβασμό και γόητρο. Δεν επιδέχονται καμίας υποτίμησης και δείχνουν με το παραπάνω πως ήρθαν για να μείνουν. Εξάλλου η πενταετής αδιάλειπτη κατοχή του απόλυτου των τίτλων σε τοπικό επίπεδο αλλά και η άξια σημασίας παρουσία στην ελίτ των καλύτερων της Ευρώπης, με κάθε χρόνο και καλύτερες παρουσίες και επιδόσεις, είναι γεγονότα που κάνουν αχρείαστα τα επιπλέον λόγια.

Το σημερινό αποτέλεσμα με σαφήνεια αδικεί την ομάδα αυτή.  Η πορεία ωστόσο και το μεγάλο όνειρο δεν σταματά εδώ. Το μέλλον και η δουλειά θα τις υστεροφημίσουν. Εξάλλου ας εισπραχθεί σαν συγκομιδή εμπειρίας , αυτής που χρειάζεται για να γίνεσαι ακόμα μεγαλύτερος και καλύτερος.  Περήφανους μας έκαναν όπως και να έχει.

Επιπρόσθετα,  είμαι πολύ χαρούμενη να διαπιστώνω, ότι μετά από –ούτε και εγώ ξέρω πόσα- χρόνια, το ίδιο έχω να πω για όλα τα κλιμάκια μας φέτος! Ο Απόλλωνας σε όλα τα αντρικά και τα γυναικεία τμήματα, σε αυτά της πετόσφαιρας, της καλαθόσφαιρας, του ποδοσφαίρου και των ακαδημιών δείχνει πιο επαγγελματίας στο σύνολο του από ποτέ σηκώνοντας πάνω κεφάλι. Η επαναδημιουργία ακαδημιών καλαθόσφαιρας και στο γυναικείο τμήμα ομολογώ πως ήταν αυτό που έλειπε και αυτή η προσπάθεια σύστασης πρέπει να χειροκροτηθεί διπλά, γνωρίζοντας την δυσκολία της εποχής  και την οικονομική στενότητα των καιρών με όποιο ρίσκο αυτό αποφέρει.  Ξέρω πως θα δουλέψουν με τον ίδιο επαγγελματισμό κρίνοντας από το μεράκι που διακρίνουμε και την δομή της οργάνωσης που παρουσιάζουν οι συντελεστές ως τώρα. Τα φυτώρια μας ως τώρα παρουσιάζουν σε όλες τις ηλικίες ανταγωνιστική πορεία. Το τμήμα πετόσφαιρας κέρδισε ήδη τον πρώτο του τίτλο. Η Α’ αντρική ποδοσφαιρική ομάδα μιλά με de facto αποτελέσματα και εικόνα και σε αυτό δε θα μπω καν στον κόπο  να επεκταθώ. Το διοικητικό κομμάτι δεν αποτελεί αδιάφορο  backstage, προσωπικά για μένα είναι το Α και το Ω της επιβολής αυτού του επαγγελματισμού που καρποφορεί και που εμείς απολαμβάνουμε σήμερα, αλλά και ο βασικός οικονομικός αιμοδότης για να μπορεί να λειτουργήσει αυτή η τροχοδρόμηση. Ο κόσμος είναι η μόνη φορά που απλά απολαμβάνει, οι σύνδεσμοι έκαναν ξανά τα γήπεδα να θυμίζουν γήπεδα και να προσφέρουν πάθος και παλμό που χρόνια είχαμε να νιώσουμε στις κερκίδες.

Αν μετά από το σημερινό αποτέλεσμα των Ladies μπορείς να μιλάς έτσι, να βλέπεις τόσο θετικά και να αισθάνεσαι περήφανο μέρος αυτού του Απόλλωνα τότε με σιγουριά μπορείς να μιλάς πια για «υγεία». Το “ΚΥΠΕΛΛΑ,ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ” είναι το σύνθημα που μοιάζει σαν η απόλυτη και καθρεπτιζόσα συνέχεια χωρίς πια καμιά ματαιοδοξια. 

Δεν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Είναι ο Απόλλωνας όπως εδώ και χρόνια έπρεπε να είναι…

To Top