Κάνοντας μια ανάγνωση του ρόστερ, καταλαβαίνει κανείς πως η ομάδα μας φέτος είναι γεμάτη και διαθέτει αν όχι το πιο ποιοτικό ρόστερ του πρωταθλήματος , ένα από τα πιο ποιοτικά.
Ο Χριστάκης Χριστοφόρου έχοντας στην φαρέτρα του 25 ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές και μάλιστα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας από τους 2 που υπάρχουν σε κάθε θέση, μελετά , μαζί με το επιτελείο του, σαν καλός μαθητής την αντίπαλη ομάδα και στην συνέχεια επιλέγει το σύστημα που θα ακολουθήσει αλλά και τους 11, όχι καλύτερους , αλλά τους 11 που θα κάνουν καλύτερη την ομάδα στον κάθε αγώνα.
Αλλάζοντας ρόλο, όπως απαιτεί και από τους ποδοσφαιριστές του σε κάθε αγώνα, μετατρέπεται στο τέλος της εβδομάδας σε δάσκαλο και όλα όσα μελετά τις «ελεύθερες» του ώρες και μαθαίνει για τον αντίπαλο, τα μεταδίδει με λεπτομέρεια στους ποδοσφαιριστές του και αυτοί καλούνται να εκτελέσουν το σχέδιο στην εντέλεια.
Στον χθεσινό (23/9) αγώνα όλοι περίμεναν τον Παπουλή που ήταν από τους καλύτερους στα τελευταία παιχνίδια να ξεκινήσει βασικός και έστω και αν τα ρεπορτάζ έπαιζαν με βασικό τον Μεριέμ, όλοι πίστευαν πως δεν θα σπάσει, σε ένα ντέρμπι που η νίκη ήταν must, το δίδυμο Χαμντανί, Γκουγιόν.
Όμως ο σχεδιασμός επί χάρτου έλεγε άλλα. Ξεκινώντας με ένα αμυντικό χαφ και με δεδομένη την δίψα των ποδοσφαιριστών και του κόσμου προκάλεσε την Ομόνοια σε μια μάχη χωρίς καλύψεις.
Το 1-0 έμοιαζε λίγο για την ομάδα μας. Στην συνέχεια και έχοντας πάρει προβάδισμα έκλεισε τις οδούς προς την άμυνα με την είσοδο του Γκουγιόν. Και όταν η Ομόνοια σαν πληγωμένο θηρίο προσπάθησε να σώσει ότι σώζεται, έστειλε τον φορμαρισμένο Παπουλή στην γραμμή του τέταρτου διαιτητή για να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και να τελειώσει τις όποιες ελπίδες είχαν οι αντίπαλοι. Αν γινόταν το 2-0 θα μιλούσαμε για τον απόλυτο σχεδιασμό ποδοσφαιρικού παιχνιδιού και ποδοσφαιρικής ευφυΐας.
Όλα αυτά όμως στο ποδόσφαιρο είναι θεωρητικά. Σίγουρα θα έρθουν παιχνίδια που τα σχέδια θα ανατραπούν, από τα αρχικά. Έχοντας όμως έναν «μαθητή» στον πάγκο που μετατρέπετε σε «δάσκαλο» είμαι σίγουρος πως έχει στα σκονάκια του και άλλους τύπους, σε περίπτωση που ο αντίπαλος τον καλέσει να λύσει πιο δύσκολες ή διαφορετικές εξισώσεις.