ΨΑΓΜΕΝΟΣ

Θέμα επιπέδου ή κάτι άλλο…

Είμαι από τους φιλάθλους που πιστεύουν πως ένας διαιτητής δεν μπορεί να κρίνει ένα αγώνα με μια λανθασμένη απόφαση έστω και αν από αυτή δεν μετρήσει κάποιο γκολ που είναι κανονικό ή το αντίθετο.

Ο διαιτητής για μένα που επηρεάζει το αποτέλεσμα σε κάποιον αγώνα είναι αυτός που «διαβάζει» τους κανονισμούς με διαφορετικό μάτι για κάθε ομάδα και αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστές με αλλιώτικη συμπεριφορά. 

Δεν θα μπω σε ονοματολογία για προφανείς λόγους. Όμως θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Μπορεί ένας διαιτητής να ακυρώσει ένα καθαρό γκολ στο 4 λεπτό γιατί έτσι διάβασε την φάση ή γιατί έτσι την είδε και ο κάθε φίλαθλος, ποδοσφαιριστής ,προπονητής και παράγοντας πρέπει να πιστώνει τον διαιτητή και να τον αφήνει να ολοκληρώνει το έργο του χωρίς να τον επηρεάζει μια συγκεκριμένη φάση έστω και αν είναι λανθασμένη.

Αν όμως κάποιος διαιτητής σε διάστημα ενός λεπτού ερμηνεύει διαφορετικά 2 φάσεις και τις δύο φορές προς όφελος της ίδιας ομάδας και ακόμη περισσότερο αυτής που ευνοήθηκε και στην λανθασμένη απόφαση μιας κρίσιμης φάσης τότε αυτός ο διαιτητής που έχει κάνει αυτές τις ενέργειες μπορεί να τις έκανε μόνο για τους εξής λόγους:

Α) λόγω χαμηλού επιπέδου και ανικανότητας να διαιτητεύει παιχνίδια ντέρμπι

Β) γιατί διακατέχεται γενικά από κόμπλεξ κατωτερότητας και το βγάζει προς τα έξω όταν κάποιος του δίνει έστω την παραμικρή εξουσία

Γ) λόγω δολιότητας

Δ) λόγω εκδίκησης γιατί στο παρελθόν έθειξαν τα προσωπικά ή επαγγελματικά συμφέροντα του αυτού ή της «εταιρείας» του.(πχ ξένοι διαιτητές)

Ε) ή γιατί θέλει να περάσει κάποιο μήνυμα από τους εντολοδόχους του, από το παλάτι της διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου.

Εγώ προσωπικά πιστεύω το πρώτο για ευνόητους λόγους. Η κρίση είναι δική σας.

To Top